- Hai la masă, România! Noul sezon Chefi la Cuțite de vede duminica de la ora 20:00 și de luni până miercuri de la 20:30 numai pe Antena 1 și în AntenaPLAY
- Marele Premiu de Formula 1™ din Las Vegas e online exclusiv în AntenaPLAY! Vezi cursele în perioada 22 - 24 noiembrie 2024!
Pentru prepararea perelor murate, ai nevoie de cateva ingrediente de baza, pentru un gust cat mai bun. Iata care sunt acestea:
- coaja si sucul de la 1 lamaie sau portocala
- 10 cuisoare
- 2 lingurite de piper negru, strivit usor
- 1 lingurita de ienibahar, strivit usor
- 1 bucata de 5cm de ghimbir proaspat, feliat
- 1l de cidru sau otet de vin alb
- 2 batoane de scortisoara
- 1kg de zahar
- 2kg de pere mici
Iata cum poti prepara aceste pere, astfel incat sa fie perfecte:
1. Intr-o cratita, se amesteca toate ingredientele, cu exceptia perelor. Se lasa la foc mic, pana cand se topeste zaharul.
2. Se decojesc perele, se taie pe jumatate, apoi se pun in cratita si se fierb timp de 15 minute pana se inmoaie. Se scot cu o paleta si se pun intr-o strecuratoare. Intre timp, se mareste focul si se fierbe siropul inca 15 minute pana cand volumul de lichid s-a redus cu aproximativ o treime, iar siropul s-a ingrosat usor.
3. Introduceti fructele in borcane calde si turnati peste ele siropul fierbinte. Sigilati borcanele, puneti-le eticheta si depozitati-le timp de o luna intr-un loc racoros si uscat.
Foto: Good Food