Cumpărarea unei locuințe este lung, stresant, costisitor și care necesită atenția ta la fiecare detaliu. Fiecare informație suplimentară pe care o poți obține despre locuință te poate ajuta să negociezi un preț mai bun și să știi exact ceea ce vei obține după ce vei încheia și semna contractul de vânzare-cumpărare.
Asta mai ales în contextul în care alegi să achiziționezi o locuință fără să apelezi la o agenție care să ducă discuțiile în locul tău.
5 lucruri pe care trebuie să le verifici la o locuință înainte să o cumperi:
1. Cât de eficiente sunt finisajele
Fiecare locuință poate avea unele probleme care sunt invizibile ochiului liber și pe care le-ai putea descoperi abia după ce vei deveni proprietar. Asigură-te, înainte de toate, că nu vei cumpăra o locuință cu probleme de orice formă. Ia un instalator pentru a verifica instalația sanitară din baie și bucătărie, pentru a nu exista riscul producerii unor scurgeri nefericite. De asemenea, un electrician ar fi util pentru a vedea în ce stadiu se prezintă rețeaua electrică a casei. Odată mobilată, nu vrei să te trezești că electrocasnicele sunt expuse stricăciunilor din cauza unei rețele învechite, care nu mai poate face față consumului ridicat. Nu în ultimul rând, vei avea nevoie de o cameră de termoviziune care te va ajuta să vezi cu exactitate cât de eficiente sunt finisajele casei, mai ales din punct de vedere al eficienței energetice. O locuință care pierde multă căldură va fi o povară pe timpul iernii în privința facturii la încălzire.
2. Vorbește cu vecinii
Nimeni nu te va judeca dacă vei încerca să afli mai multe detalii despre cartier sau chiar despre proprietarul locuinței care te interesează atât de tare vorbind cu vecinii acestuia. Astfel de discuții îți pot aduce la cunoștință detalii noi care altfel ți-ar putea scăpa, precum probleme frecvente cu apa caldă în cartier, căderi dese de curent, străzi care se pot inunda repede din cauza canalizării vechi sau nivelul de zgomot din cartier. Ține minte faptul că atunci când îți cumperi o locuință, nu va conta în mod exclusiv doar confortul din interiorul acesteia, ci și mediul în care urmează să te muți.
3. Accesul la mijloace de transport și un loc de parcare
Indiferent care este zona în care vrei să te muți, transportul în comun este un subiect important de abordat. Multe anunțuri de locuințe îți vor promite o casă la doar câteva minute de metrou, însă sunt situații în care vei vedea că acele câteva minute sunt de fapt 15, ceea ce schimbă puțin lucrurile. În același timp, dacă ai o mașină personală, găsirea unui loc de parcare într-un oraș aglomerat poate fi o provocare foarte mare. Analizează cu atenție zona din jurul locuinței și vezi dacă poți identifica o zonă sau două în care poți parca la orele cele mai aglomerate, adică după ce marea majoritate a vecinilor de cartier se află acasă, după birou.
4. Cât de aproape ești de locurile care te interesează
Fiecare persoană are câteva locuri cheie față de care trebuie să se afle la o distanță rezonabilă de deplasare. Centrul orașului, locul de muncă, alte persoane importante din familie, școala copiilor, grădinița, un centru comercial și un spital sunt puncte foarte importante pe harta oricui. Înainte de a te hotărî dacă vrei sau nu să achiziționezi o locuință anume, încearcă să simulezi aceste drumuri la orele de vârf, pentru a observa exact cât timp urmează să pierzi în trafic.
5. Credibilitatea vânzătorului
Un alt aspect de urmărit cu mare interes ar fi verificarea vânzătorului în privința credibilității acestuia. Este o măsură de precauție care nu te va costa nimic și te poate ajuta să eviți situații foarte neplăcute.
Sursă foto: Shutterstock / Copyright: goodluz
Traducere legalizata vs traducere autorizata... Minunile pe care Sfântul Nectarie le-a făcut pentru această familie! De ce boli au fost vindecați...