Aveti mare grija cand plecati cu micutul la mare!

Copiilor le place sa mearga pe litoral. Se balacesc in apa, se joaca in nisip si construiesc castele. Cu toate acestea, trebuie sa aveti mare grija la ce mananca cel mic, ce bea, sa fie mereu dat cu crema si, cel mai important, sa nu stea prea mult la soare.1. Atentie la soare

Nu va expuneti copiii la soare in intervalul orar 11:00 - 16:30. In aceasta perioada soarele este cel mai nociv, deoarece razele ultravioletele "ataca" din toate unghiurile, chiar si sub umbrele.

2. Briza marii

Nu ratati aerosolii de la rasarit, deoarece acestia fac minuni asupra organismului micutilor. Tot dimineata optati pentru un mic dejun sanatos si plin de vitamine. Asa ca nu ezitati sa luati micul dejun impreuna cu cel mic chiar pe plaja. Copilul va avea astfel energie pentru tot restul zilei.

3. Apa este foarte importanta

Cel mic trebuie sa fie bine hidratat. Asigurati-i suficiente lichide si dati-i sa bea cat mai multa apa si sucuri naturale, de preferinta facute in casa.

4. Jucariile favorite

Nu uitati acasa jucariile lui preferate. Chiar daca le puteti cumpara si de pe plaja, e bine sa aveti la dumneavoastra si lucrurile pe care le iubeste.

5. Atentie la salvamar

Un criteriu important, atunci cand alegi locul de plaja si de baie, e prezenta salvamarului, iar apropierea de un punct de prim ajutor sau de un cabinet medical reprezinta o grija in minus, mai ales ca micutii sunt foarte energici.

6. Cu ochii in patru

Nu-l scapati niciodata din ochi pe cel mic. Un copil ratacit pe plaja e un ac intr-un car cu fan.

7. Somnul e important

Respectati programul de somn al copilului. Chiar daca litoralul il poate face pe cel mic sa fie mai agitat, orele de somn sunt importante. Nu-l luati la concerte si spectacole care se prelungesc peste ora lui obisnuita de culcare.

Daca tineti cont de aceste sfaturi, fiti sigura ca veti avea un concediu de neuitat, iar cel mic va fi foarte fericit si odihnit pe tot parcursul vacantei.


Foto: zastavki.com

Ultimele știri