Live acumFilm: Craiasa zapezii - Foc si gheata
Prime Time 20:00Film: Maleficent

Baietii alaptati de mama sunt mai destepti decat cei hraniti cu biberonul

Baietii alaptati de mama si nu hraniti cu formula din biberon au abilitati cognitive impresionante, intrecandu-i pe restul la citit, scris si matematica.

Oamenii de stiinta de la Institutul de Cercetare a Sanatatii Copiilor, Universitatea din Vestul Australiei au scos la iveala acest adevar suprinzator dupa un experiment la care au participat 1,038 de baieti si fete de 10 ani. Baietii hraniti cu lapte matern si nu cu formula speciala s-au descurcat mai bine din punct de vedere intelectual decat restul. Totusi, fetele nu au inregistrat aceleasi rezultate.

Doctorii spun ca fetele nu au facut aceleasi progrese pentru ca nu le sunt necesare, ele avand deja cantitati suficiente de estrogen pentru imbunatatirea performantelor mentale.

Studiul a aratat ca atentia mamei este mai importanta pentru dezvoltarea baietilor decat a fetelor, alaptarea fiind o forma importanta de apropiere intre mama si fiu.

Numai 6 luni de alaptare au fost suficiente pentru ca baietii sa aiba rezultate mai bune decat cei hraniti cu lapte praf.

Pe langa acest beneficiu, alaptarea il ajuta pe copil sa accepte cu usurinta un regim diversificat mai tarziu si reduce riscul mamei de a face cancer de san.

sursa foto: hollybaby.com

Recomandari