Căutare Live

Calendar ortodox 25 octombrie 2019. Doi Sfinți Mucenici sunt cinstiți în această zi

Potrivit calendar ortodox 2019, pe data de 25 octombrie credincioșii îi cintesc pe Sfinții Mucenici Marcian și Martirie. Află ce sfinți mai sunt cintiți în această zi și citește troparul sfinților prăznuiți în această zi pentru a ajutor imediat.

Sfinții Marcian și Martirie au fost secretarii Arhiepiscopului Pavel, Patriarhul Constantinopolului.

Potrivit crestinortodox.ro: „ După ce Pavel, patriarhul Constantinopolului, a fost depus din scaun, exilat în Armenia și omorât pentru că nu a primit erezia ariană, adepții acestei erezii au încercat să îi cumpere pe Sfinții Mucenici Marcian și Martirie. Nereușind, au obținut uciderea lor. Au fost îngropați la poartă Milandisia din Constantinopol. Potrivit Tradiției, Sfântul Ioan Gură de Aur a înălțat o sfântă biserică purtând hramul lor deasupra sfintelor lor moaște făcătoare de minuni. ”

Calendar ortodox 25 octombrie 2019. Troparul Sfinților Mucenici Marcian și Martirie:

„Mucenicii Tăi, Doamne, întru nevoinţele lor, cununile nesctricăciunii au dobândit de la Tine, Dumnezeul nostru. Că având tăria Ta, pe chinuitori au învins; zdrobit-au şi ale demonilor neputincioase îndrăzniri. Pentru rugăciunile lor, mântuieşte sufletele noastre, Hristoase Dumnezeule.”

Calendar ortodox 25 octombrie 2019. Tot în această zi se mai face cinstirea:

- SfântuluiŞfanţului Mucenic Anastasie;
- SfântuluiŞfanţului Mucenic Valerian;
- SfântuluiŞfanţului Mucenic Savin;
- Sfinţilor Mucenici Valerie şisi Hrisaf;
- Sfintei TăviţăTăviţa;
- SfântuluiŞfanţului Cuvios Gheorghe, episcopul Amastridei;
- Sfinţilor Papie, Diodor şisi Claudian;
- Sfinţilor Faust, Vasilie şisi Lucian;
- Sfinţilor Nichifor şisi ŞtefanStefan;
- Sfinţilor Filadelf şisi Policarp;
- SfântuluiŞfanţului Cuvios Macarie, episcopul din Cipru;
- Sfinţilor mucenici din Tracia.

Citește și:

Mesaje de Sfântul Dumitru 2019. Felicitări, urări, SMS-uri pe care le poți trimite celor care își sărbătoresc onomastica... Sfântul Dumitru 2019 Tradiții și superstiții. Ce să dai de pomană pentru fericire și noroc...
Parteneri
Uleiuri pentru creșterea sănătoasă a părului. Sfaturi utile pe care le poți încerca acasă
La fel ca cele mai multe aspecte ale frumuseții, părul sănătos se datorează unei diete echilibrate și ale unui stil de viață activ. Cu toate acestea, există câteva trucuri care îi pot schimba aspectul de la suprafață. Descoperă care sunt principalele uleiuri pentru creșterea sănătoasă a părului și cum pot fi folosite acasă.
Catine.ro
Ultimele știri