Antena Căutare

Calendar ortodox februarie 2020. Sărbători religioase, sfinți și posturi

Potrivit calendar ortodox, luna februarie are un singur praznic, cel al Întâmpinarea Domnului. Află care sunt zilele de post și tradiții trebuie să respecți în această lună.

Calendar ortodox 2020

Luna februarie este una destul de „săracă” din punct de vedere al sărbătorilor relgioase. Singurul praznic, potrivit calendar ortodox, este pe 2 februarie. În această zi credincioșii cinstesc Întâmpinarea Domnului.

În această zi Biserica sărbătoreşte un eveniment important din viaţa pământească a Domnului Nostru Iisus Hristos (Luca 2:22-40). După patruzeci de zile de la naşterea Sa, Pruncul Sfânt a fost dus la Templul Ierusalimului, centrul vieţii religioase a naţiunii.

24 februarie: Sâmbăta Albă

Duminica Înficoşătoarei Judecăţi din 23 februarie este ziua în care creştinii ortodocşi din toată lumea lasă sec la carne. Urmează o săptămână de pregătire a celui mai greu post de peste an care începe la 2 martie, după Duminica izgonirii din Rai a lui Adam şi Eva, fiind Lăsata Secului la ouă, lapte, brânză şi alte produse din lapte.

Calendar ortodox: posturi februarie

Luna februarie este una dintre cele mai ușoare luni ale anului din punct de vedere al posturilor. Credincioșii țin post în zilele de micuri și vineri, așa cum se obișnuiește. În săptămâna 10 - 16 se bucură de harț, urmând ca pe 23 februarie să lase sec de carne pentru postul Paștelui.

Sfinți cu cruce neagră în luna februarie, în Calendarul ortodox 2020

  • 10 februarie, sfântul Haralambie;
  • 24 februarie, Întâia şi a doua aflare a capului Sfântului Ioan Botezătorul;
  • 29 februarie, Sfinţii Cuvioşi Ioan Casian şi Gherman.

Citește și: Rugăciunea Sfântului Efrem Sirul, grabnic ajutător și dătător de liniște

Cine a scris Albă ca Zăpada și care sunt numele celor 7 pitici... Zâmbet de mireasă. Trucuri pentru o dantură frumoasă în ziua cea mare...

Abonează-te la newsletter!

Lasă-ne adresa ta de mail și te vom ține la curent zilnic cu cele mai importante știri, astfel încât să nu pierzi nimic niciodată.


Mesaje de Sfântul Nicolae 2022. Urări pentru cei care își serbează onomastica
Sfântul Nicolae este sărbătorit pe data de 6 decembrie. Conform statisticilor, peste 700.000...
Horoscopul zilei de 7 decembrie 2022. Racii au nevoie de odihnă. Află ce se întâmplă cu zodia ta
Horoscopul zilei de 7 decembrie 2022 spune că nativii din zodia Racului au nevoie de odihnă....
Parteneri
Fursecuri Linzer. Rețetă de fursecuri umplute cu gem
Catine.ro
Ultimele știri
x