Live acumNeatza cu Razvan si Dani
Prime Time 20:30X Factor

Cum să alegi căruciorul bebelușului la prețul corect

Venirea pe lume a unui copil presupune pe lângă multe emoții și nerăbdare și o listă lungă de cumpărături, iar printre cele mai importante obiecte de care avem nevoie se numără căruciorul. Pe piață există o multitudine de branduri și modele.

Venirea pe lume a unui copil presupune pe lângă multe emoții și nerăbdare și o listă lungă de cumpărături, iar printre cele mai importante obiecte de care avem nevoie se numără căruciorul. Pe piață există o multitudine de branduri și modele, de aceea viitorii părinți se confruntă cu o decizie grea atunci când trebuie să aleaga căruciorul potrivit.

Iată la ce trebuie să fii atent atunci când cumperi căruciorul bebelușului tău:

Sistemele de siguranță

Cel mai important lucru la cărucioare și la dispozitivele pentru deplasare în general sunt sistemele de siguranță, care permit așezarea copilului într-o poziție corectă, corespunzătoare vârstei și nevoilor. Cele mai sigure cărucioare sunt considerate cele cu sistem de siguranță în 5 puncte, cu hamuri.

Accesoriile

Atunci când ieși la plimbare cu bebelușul pot apărea tot felul de situații neprevăzute, așa că trebuie să fii pregătit și să le anticipezi. De aceea ai nevoie întotdeauna de o geantă încăpătoare în care să pui toate obiectele de care ai nevoie, cum ar fi biberonul, scutecele, jucarii sau o pătură în plus. De asemenea, ar fi bine să ai și alte accesorii, cum ar fi o plasă pentru țânțari sau o husă de protecție pentru ploaie.

Roțile și mânerele

Cărucioarele sunt o investiție pe cel puțin doi ani, așa că trebuie să fie rezistente și să își facă bine treaba. De aceea trebuie să fie confecționate din materiale de calitate și să fie stabile. Cele mai stabile și rezistente roți sunt considerate cele din cauciuc sau silicon, iar mânerele cele mai comode cele din spumă sau plastic, invelite în material textil sau piele.

Sistemul de pliere și greutatea

Pentru că îl vei lua cu tine peste tot, căruciorul trebuie să fie unul ușor de manevrat, pliat și cărat. Informează-te bine înainte să faci o achiziție și asigură-te că se potrivește nevoilor tale și ale bebelușului.

Prețul

Cărucioaele de bebeluși au prețuri care încep de la câteva sute de lei și ajung la mii de lei. Diferența o face evident calitatea produsului și accesoriile cu care vine la pachet. Dacă optezi să cumperi căruciorul cu scoică și landou, evident o să fie mai scump. Ai grijă însă și la vârsta până la care îl poți folosi, dar și la brandul ales. De multe ori prețul poate fi nejustificat de mare, în comparație cu dotările.

Recomandari