Vinul vechi este mai bun
Nu toate vinurile au nevoie sa se invecheasca pentru a fi bune. In general, vinurile rosii, in nuante intense, sunt cele care au nevoie de ceva mai mult timp pentru a deveni mai bune. Exista si cateva vinuri albe care devin mai savuroase, odata cu invechirea, cum ar fi Riesling, dar in general, se recomanda sa fie baute cat sunt tinere, proaspete. Sunt altele chiar chiar devin mai rele dupa un timp, iar unele nu se vor schimba deloc.
Vinul este o bautura mai complexa decat berea
Desi vinul este privit de multi ca fiind o bautura mai rafinata decat berea, adevarul este ca o bere buna este mult mai complexa. Vinul este facut dintr-un singur ingredient, strugurii, in timp ce berea, pe langa malt si apa, poate cunoaste diferite ingrediente, cum ar fi coriandrul sau chimenul.
Cu cat este mai scump, cu atat este mai bun
Pretul unui vin depinde de multi factori: unde este crescuta via, pretul imbutelierii, tipul de struguri folositi, cum imbatraneste si reputatia firmei producatoare. Poti sa dai o suma destul de frumoasa de bani pe o sticla de vin si sa constati ca nu este atat de reusit incat sa isi merite pretul.
Vinul merge de minune cu branza
Contrar ideii ca un vin bun trebuie sa fie insotit de o branza buna, sunt cateva lucruri care strica echilibrul dintre cele doua alimente. Textura grea a branzei si gustul ei pot sa strice din placerea de a simti pe deplin bogatia de arome a unui vin bun. Daca vinul este prost insa, branza va fi intr-adevar cea care te va ajuta sa crezi ca are un gust desavarsit!
Foto: best-wine-club.com