Căutare Live

Catina regenereaza pielea

Datorita principiilor active pe care le contine (betacaroten, calciu, fosfor, magneziu, potasiu, fier, vitaminele C, B1, B2, F, E, P, K), catina este un adevarat izvor de sanatate.Efect energizant si antioxidant
Asteniei de primavara ii putem veni de hac prin asocierea fructelor de catina cu miere. "Se obtine un efect energizant, benefic mai ales pentru persoanele cu stari de oboseala si somnolenta", precizeaza dr Cristina Balanescu. In acest sens, se vor amesteca bine 500 g de fructe de catina cu 300 g de miere. Amestecul se va pastra 3 zile intr-un loc racoros, dupa care vor putea fi consumate dimineata.

Regenerarea pielii si cicatrizarea ranilor sunt posibile cu ajutorul catinei zdrobite, aplicata direct pe zonele afectate. "Capacitatea catinei albe de a stimula regenerarea pielii s-a dovedit foarte utila in tratamentul arsurilor, ranilor, asigurand si vindecare lenta a ulceratiilor", mentioneaza dr Cristina Balanescu.

La nivelul cavitatii bucale, uleiul de catina este indicat pentru tratarea paradontozelor, prin tamponarea gingiilor.

Ceaiul de catina se bea pana in ora 14:00
In uz intern, catina este folosita pentru ameliorarea simptomelor hepatitei, nevrozelor, gutei, reumatismului, cirozei hepatice, aterosclerozei si anemiei. Pentru toate acestea se pot folosi ceaiurile din catina uscata, care se prepara din 250 ml apa si o lingurita de frunze. Se fierb 10 minute si se vor bea 2-3 cani zilnic.

Medicul Cristina Balanescu recomanda ca acesta sa fie consumat pana in ora 14:00, pentru ca este energizant si poate provoca agitatie si insomnii. Datorita continutului bogat in vitamina C, catina are un efect antioxidant fiind recomandata in cazurile de gripa, viroze si chiar in unele boli severe. Beneficiile acestei plante nu se opresc insa aici.

Tabletele de catina sunt un tonic foarte bun, dar si un stimulator al digestiei. "Recomand tabletele si copiilor, pentru cresterea poftei de mancare", precizeaza dr Cristina Balanescu.

Citeste jurnalul.ro

Mutilarea cu sare si gheata, un "joc" periculos in randul adolescentilor... Cinci tipuri de jocuri care dezvolta inteligenta...
Parteneri
Alimente care afectează memoria și concentrarea: 5 categorii ce pot duce la depresie sau demență
Indiferent de vârsta pe care o ai, nu este niciodată prea târziu să-ți regândești stilul alimentar. Este foarte importantă alimentația pentru ca memoria și concentrarea să rămână intacte pe măsură ce trece timpul. În cazul în care te-ai hotărât să ai grijă de memoria și de sănătatea creierului, iată 5 alimente care afectează memoria și concentrarea.
Catine.ro
Ultimele știri