In primul rand elibereaza dormitorul de tot ce nu este necesar. Nu lasa ca in el sa se acumuleze proiecte de la munca sau de-ale copiilor, ziare si reviste. Nu poate fi un loc in care sa iti gasesti odihna daca functioneaza ca un mic depozit. Nu trebuie sa existe nimic care sa iti aminteasca de treburi casnice sau de alte obligatii.
Luminile
Prea multa lumina intr-un dormitor nu este necesara si nici nu creeaza o atmosfera sexy. E de preferat sa ai un jos de umbre, lumini difuze si calde. De aceea poti opta pentru lampi plasate de fiecare parte a patului, pe noptiere. Daca iti doresti un impact mai puternic, poti alege becuri in nuanta rozalie sau lumanari.
Mirosuri
Acorda mirosului aceeasi importanta pe care o dai modului in care arata dormitorul. Elimina orice nu emana un miros placut. Nu tine in dormitor cosul de rufe, farfurii cu mancare si cani cu cafea si acorda o importanta sporita curateniei daca ai un animal de casa care ar putea aduce microbi in camera in care dormi.
Nu incarca insa aerul cu tot felul de parfumuri. Poti tine o vaza cu flori si sa te asiguri ca este mereu aerisit, pentru ca nu este sanatos nici sa inspiri tot felul de chimicale, oricat de frumos ar mirosi.
Nu lasa copiii in dormitor
Oricat de mult ne-am dori ca macar o camera din casa sa nu fie invada de copii, de indata ce acestia apar in viata noastra este mai dificil sa avem un spatiu personal. Incearca macar sa nu lasi dormitorul sa devina un spatiu de joaca pentru cei mici si sa le dai de inteles ca este camera adultilor, in care ai nu ar trebui sa dea buzna ori de cate ori doresc.
Nu il decora cu jucarii de plus si pernute multe decat daca vrei voluntar sa creezi o tema ce aminteste de varsta copilariei.
foto: zastavski.com
VIDEO! Reteta zilei: Piept de pui cu ardei colorat si menta... VIDEO! De ce nu trebuie sa sara copiii peste micul-dejun...