Cum il prepari
Asaza 40g seminte de susan, 2 lingurite seminte de coriandru si 1 lingurita de seminte de chimion intr-o tigaie, pe foc mediu, si prajeste-le, scuturand tigaia din cand in cand, timp de 3-4 minute sau pana cand se elibereaza aromele. Transfera amestecul de condimente intr-un castron rezistent la caldura si lasa-l deoparte sa se raceasca putin.
Transfera mixul in recipientul de la robotul de bucatarie. Adauga 75g de alune prajite si ½ lingurita de sare. Mixeaza pana ce amestecul este maruntit bine. Depoziteaza dukkah-ul in frigider, intr-un recipient care se inchide ermetic in frigider, pana la 2 luni.
Cum il folosesti
Ca aperitiv, inmoaie o lipie libaneza in ulei de masline, apoi in dukkah. Sau poti sa ungi o felie de lipie libaneza cu ulei de masline, apoi o presari cu dukkah si o coci la cuptor pana ce devine crocanta.
Citeste si alte articole si retete interesante numai pe Good Food!