Antena Căutare

Ce este... dukkah?

Acest condiment egiptean, facut dintr-un mix de seminte si nuci, este servit in mod traditional cu lipie si ulei de masline, dar merge sa-l folosesti si in unele retete.



Cum il prepari

Asaza 40g seminte de susan, 2 lingurite seminte de coriandru si 1 lingurita de seminte de chimion intr-o tigaie, pe foc mediu, si prajeste-le, scuturand tigaia din cand in cand, timp de 3-4 minute sau pana cand se elibereaza aromele. Transfera amestecul de condimente intr-un castron rezistent la caldura si lasa-l deoparte sa se raceasca putin.

Transfera mixul in recipientul de la robotul de bucatarie. Adauga 75g de alune prajite si ½ lingurita de sare. Mixeaza pana ce amestecul este maruntit bine. Depoziteaza dukkah-ul in frigider, intr-un recipient care se inchide ermetic in frigider, pana la 2 luni.

Cum il folosesti

Ca aperitiv, inmoaie o lipie libaneza in ulei de masline, apoi in dukkah. Sau poti sa ungi o felie de lipie libaneza cu ulei de masline, apoi o presari cu dukkah si o coci la cuptor pana ce devine crocanta.

Citeste si alte articole si retete interesante numai pe Good Food!

FOTO! Pointilismul, o lume in pixeli... Gradina: Pergola - accesoriul rustic, pentru zile de toamna colorate...
Obiceiuri care stimulează memoria și învățarea. Ce să faci în cazul în care ai început să uiți lucruri
Ai mai jos o listă cu obiceiuri care stimulează memoria și învățarea. În ultimii ani au...
Horoscopul zilei de 24 martie 2023. Taurii sunt sfătuiți să fie liberi. Află ce se întâmplă cu zodia ta
Horoscopul zilei de 24 martie 2023 spune că Taurii sunt încurajați de către astre să se...
Parteneri
Ratatouille la cuptor. Rețetă franțuzească de ghiveci din legume
Catine.ro

Abonează-te la newsletter!

Lasă-ne adresa ta de mail și te vom ține la curent zilnic cu cele mai importante știri, astfel încât să nu pierzi nimic niciodată.


Ultimele știri
x