Cea de a treia editie a festivalului-concurs de traditie culinara a adus „la linia de start" echipe din opt comunitati deltaice - Chilia Veche, Isaccea, Jurilovca, Mahmudia, Mila 23, Pardina si Sulina. Bucatele au iesit grozave ca, de, pestii sarira singuri in plasele pescarilor, legumele se asezasera singure, cuminti, in cosuri, iar mirodeniile calatorisera fara bilet, numai nu care cumva sa lipseasca de la festin. Festin la care jucau rolul principal, pe scena - pe marea scena, in lumina reflectoarelor - ca doar din ele s-au pregatit imbietoarele mancaruri si deserturi, pe care le-au degustat, ca niste cunoscatori ce sunt, Ivan Patzaichin, Razvan Cucui si Laura Sgarcitu, adica membrii juriului. Dupa care a fost randul nostru, al jurnalistilor si al publicului, sa certificam ca deciziile lor au fost corecte. Iar dupa ce am incercat pe rand toate bunatatile preparate din vietati acvatice, mi-am zis ca a sosit vremea sa ma intorc la vechiul slogan: Nici o masa fara peste.
Premii pentru cei mai buni
Marele Premiu Radu Anton Roman a fost castigat de echipa din Mila 23, care va folosi cei 3.000 de euro pentru realizarea de costume populare traditionale pentru copiii de etnie rusa, dar si pentru dotarea sediului comunitatii rusilor lipoveni cu materiale didactice si mijloace audio-video. Pe locul al doilea s-a clasat echipa din Crisan. Cei 2.000 de euro vor contribui la innoirea garderobei grupului vocal „Rebelka" si la dotarea sediului Comunitatii Ucrainenilor cu televizor, calculator si instrumente muzicale. Premiul al treilea a fost castigat de echipa de bucatari din Sulina, iar cei 1.000 de euro sunt pentru pentru acoperirea cheltuielilor unei excursii sau tabere la munte, pentru scolarii premianti la sfarsitul anului scolar 2010-2011.
In ce mod este afectat copilul care nu este iubit de mama sa... VIDEO! Apartamentele sunt tot mai ieftine...