Antena Căutare

Ce trebuie sa stii despre ... salata Caesar

Clasica salata Caesar, o reprezentanta a restaurantelor italiene, a devenit cunoscuta in anul 1924 cand seful bucatar Caesar Cardini a preparat aceasta salata la popularul sau restaurant din Tijuana - Mexic.

Principalele componente ale acestei retete gustoase sunt frunze de salata verde, parmezan ras, crutoane, ansoa si o vinegreta cu usturoi.

In ziua de astazi insa, se gasesc numeroase retete hibrid care o au la baza pe cea originala, cum ar fi Caesar cu bucati de pui la gratar sau creveti, cu rosii uscate la cuptor sau crutoane de focaccia.

Sfaturi:

- Pregateste dressingul intr-un bol mare de lemn care va absorbi gustul intens de usturoi si adauga crutoanele atunci cand sunt calda, proaspat scoase din cuptor;

Articolul continuă după reclamă

- Foloseste oua cat mai proaspete pentru dressing. Daca nu vrei sa folosesti galbenus crud, atunci inlocuieste-l cu o lingura de maioneza cumparata de la magazin.

Reteta de salata Caesar

Ingrediente:

- Doua salate verzi, spalate si uscate;

- Parmezan ras, dupa gust.

Pentru crutoane:

- 6 felii de ciabatta sau alta paine alba cu crusta, taiata cubulete;

- 3 linguri de ulei de masline extra virgin;

- O lingurita de usturoi pisat;

- O lingura de patrunjel tocat;

- Sare de mare.

Dressing:

- Doi catei de usturoi, taiati in jumatate;

- Doua galbenusuri de ou;

- O lingura mustar de Dijon;

- 4 pana la cinci ansoa;

- Doua linguri de suc de lamaie proaspat;

- Piper proaspat macinat ;

- 3 linguri ulei de masline extra virgin.

Pregatire:

1. Incinge cuptorul la 200 de grade. Intr-un bol de marime medie pune cubuletele de paine cu restul de ingrediente pentru crutoane si amesteca-le. Apoi rastoarna cubuletele aromate pe o foaie de copt si da-le la cuptor pentru 10-15 minute, pana devin aurii.

2. Intr-un bol mare de lemn piseaza bucatile de usturoi, adauga galbenusurile de ou si mustarul de Dijon. Apoi pune si ansoa si piseaza pana transformi totul intr-o pasta. Adauga sucul de lamaie, sare si piper. Apoi toarna putin cate putin si uleiul de masline, pana sosul devine cremos.

3. Adauga frunzele de salata, amestecandu-le bine cu sosul. Pune si parmezanul ras. La sfarsit adauga si crutoanele calde. Pofta buna!

Foto: thetastebuds.ca

De ce este televizorul daunator copiilor... Ce faci cand cainele tau este agresiv...
Înapoi la Homepage

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 8, 21 decembrie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul lui Fuego
Hello Chef sezonul 8, 21 decembrie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul lui Fuego Sambata, 21.12.2024, 14:53
NBA Christmas Vezi acum
Citește și
Abonează-te la newsletter!

Lasă-ne adresa ta de mail și te vom ține la curent zilnic cu cele mai importante știri, astfel încât să nu pierzi nimic niciodată.


x