Principalele componente ale acestei retete gustoase sunt frunze de salata verde, parmezan ras, crutoane, ansoa si o vinegreta cu usturoi.
In ziua de astazi insa, se gasesc numeroase retete hibrid care o au la baza pe cea originala, cum ar fi Caesar cu bucati de pui la gratar sau creveti, cu rosii uscate la cuptor sau crutoane de focaccia.
Sfaturi:
- Pregateste dressingul intr-un bol mare de lemn care va absorbi gustul intens de usturoi si adauga crutoanele atunci cand sunt calda, proaspat scoase din cuptor;
- Foloseste oua cat mai proaspete pentru dressing. Daca nu vrei sa folosesti galbenus crud, atunci inlocuieste-l cu o lingura de maioneza cumparata de la magazin.
Reteta de salata Caesar
Ingrediente:
- Doua salate verzi, spalate si uscate;
- Parmezan ras, dupa gust.
Pentru crutoane:
- 6 felii de ciabatta sau alta paine alba cu crusta, taiata cubulete;
- 3 linguri de ulei de masline extra virgin;
- O lingurita de usturoi pisat;
- O lingura de patrunjel tocat;
- Sare de mare.
Dressing:
- Doi catei de usturoi, taiati in jumatate;
- Doua galbenusuri de ou;
- O lingura mustar de Dijon;
- 4 pana la cinci ansoa;
- Doua linguri de suc de lamaie proaspat;
- Piper proaspat macinat ;
- 3 linguri ulei de masline extra virgin.
Pregatire:
1. Incinge cuptorul la 200 de grade. Intr-un bol de marime medie pune cubuletele de paine cu restul de ingrediente pentru crutoane si amesteca-le. Apoi rastoarna cubuletele aromate pe o foaie de copt si da-le la cuptor pentru 10-15 minute, pana devin aurii.
2. Intr-un bol mare de lemn piseaza bucatile de usturoi, adauga galbenusurile de ou si mustarul de Dijon. Apoi pune si ansoa si piseaza pana transformi totul intr-o pasta. Adauga sucul de lamaie, sare si piper. Apoi toarna putin cate putin si uleiul de masline, pana sosul devine cremos.
3. Adauga frunzele de salata, amestecandu-le bine cu sosul. Pune si parmezanul ras. La sfarsit adauga si crutoanele calde. Pofta buna!
Foto: thetastebuds.ca
De ce este televizorul daunator copiilor... Ce faci cand cainele tau este agresiv...