Live acumAsia Express - Drumul Comorilor
Prime Time 20:30Asia Express - Drumul Comorilor

Ciobanescul australian - un caine plin de energie

Animat, adaptabil si agil, ciobanescul australian traieste pentru ceea ce face, adica este foarte caine ideal pentru stana si un neinfricat paznic al stapanilor sai.

Are nevoie de multa actitvitate si sentimentul ca are un scop pentru a fi cu adevarat multumit. In ziua de astazi, datorita inteligentei si versatilitatii acestui caine, ei sunt dresati si folositi in tot felul de activitati in care le este necesara agilitatea. Ei sunt de asemenea si foarte ascultatori.

O privire in trecut

Exista numeroase teorii in privinta originii acestui caine. In ciuda numelui sau, rasa cunoscuta noua in ziua de astazi a fost creata de fapt in muntii Pirinei, undeva intre Spania si Franta. A fost numit "ciobanescul australian" datorita asocierii pe care o are cu ciobanii basci care au venit in America din Australia in secolul 19.

Temperament

Este un caine energic ce are nevoie de foarte multa miscare zilnica, de aceea este recomandat persoanelor care stau la curte sau au o ferma, pentru ca are nevoie de mult spatiu si activitati care sa il stimuleze. El poate fi si un animal de companie foarte placut, insa are nevoie sa fie implicat in mod constant intr-o activitate, sa ii fie delegate responsabilitati.

2011/04/13//265230-australian-shepherd.jpg

Desi uneori este rezervat fata de straini, in general este un caine sociabil si vor sa fie in mod constant in prajma familiei care l-a adoptat. Nu este pretentios si ingrijirea sa nu cere mari eforturi, insa o atentie deosebita trebuie acordata blanii sale ce trebuie periata bine saptamanal.

Foto: cutepuppiesforsale.net

maisieme.blogspot.com

Recomandari