Antena Căutare

Cum este corect: ”Majoritatea oamenilor SUNT” sau ”Majoritatea oamenilor ESTE”? Greșeala ce îi încurcă pe cei mai mulți dintre români

Ana Iorga a vorbit în rubrica „Pe cuvânt” despre acordul dintre subiect și predicat atunci când în grupul subiectului avem și un substantiv colectiv. 

Ana Iorga a vorbit în rubrica „Pe cuvânt” despre acordul dintre subiect și predicat atunci când în grupul subiectului avem și un substantiv colectiv.

Hai să vorbim despre acord! De această dată, vom aborda un subiect delicat, ce stârnește și astăzi dezbateri între lingviști: cum facem acordul între subiect și predicat, atunci când subiectul este un substantiv colectiv.

Un substantiv colectiv are formă de singular, dar înțeles de plural. În acest caz, ce facem cu verbul? Răspunsul îl veți primi, urmărind materialulvideo de mai sus!

sursa: antena3.ro

Calendar ortodox 24 septembrie. Sărbătoare. Ce mare sfântă prăznuim azi... 5 idei ingenioase și ieftine pentru decorarea unui apartament nou...
Legume bogate în fibre pe care e indicat să le consumi, potrivit specialiștilor
Consumul de legume aduce o mulțime de beneficii pentru sănătate. De asemenea, poate fi o...
Horoscopul zilei de 7 iunie 2023. Berbecii sunt sfătuiți să se concentreze pe carieră. Află ce se întâmplă cu zodia ta
Horoscopul zilei de 7 iunie 2023 spune că Berbecii sunt sfătuiți să se concentreze pe...
Parteneri
Coșulețe de cartofi Duchesse cu ciuperci și legume
Catine.ro
Abonează-te la newsletter!

Lasă-ne adresa ta de mail și te vom ține la curent zilnic cu cele mai importante știri, astfel încât să nu pierzi nimic niciodată.


Ultimele știri
x