Live acum
Prime Time 20:00Asia Express - Drumul Comorilor

Cum sa afli daca ai un catel gelos

Indiferent daca aduci acasa un nou membru al familiei (copil nou-nascut) sau inca un caine sau alt animal de casa, actualul tau catel poate simti gelozie.

Cainii de casa au un simt al teritoriului foarte bine dezvoltat si cauta mereu atentia saptamanului, asa ca atunci cand familia se "mareste" acesta isi va schimba comportamentul.

Iata cateva semne care arata ca animalul tau este gelos:

1. Se comporta anormal? Daca incepe sa traga cu dintii de anumite obiecte de care nu se atingea inainte, daca face gesturi prin care cauta sa-ti atraga atentia, atunci este clar: e gelos.

2. Vezi cum se comporta fata de noul membru. Daca incepe sa latre la tine sau la noul membru de familie, atunci el nu face nimic altceva decat sa atraga atentia catre el. Daca tu te joci cu noua pisica si el latra la tine, e clar: e semn de gelozie.

3. Fii atent la schimbarile teritoriale si de mancare. Daca il vezi ca se tine dupa tine, indiferent de camera in care te duci in casa ta, e clar ca este gelos si vrea sa fie alaturi de tine tot timpul. La fel, daca incepe sa manance mai mault sau mai putin decat in mod normal, atunci in fata inca un gest de gelozie.

Foto: scottandlindseystewart.com

Recomandari