Cum sa ai o relatie mai buna cu socrii

Daca pana la nunta, relatia de cuplu presupunea doar doua persoane, in momentul in care va uniti destinele si deveniti o familie, lucrurile se complica. Parintii lui devin si parintii tai si invers. De aceea este foarte important ca toti cei implicati sa aiba o relatie buna.

Daca nu te intelegi prea bine cu socrii tai, sunt cateva lucruri pe care poate ar trebui sa le iei in considerare pentru a fi tu cea/cel care face primul pas.

Parintii sunt un dar de pret

Chiar daca pe tine te supara uneori, te nedreptatesc sau pur si simplu nu sunt foarte deschisi fata de tine, inainte de a alimenta acest razboi, gandeste-te ca pentru partenerul tau de viata ei sunt foarte importanti. Si ca sunt cei care i-au dat viata si l-au crescut si el a devenit astazi cel de care te-ai indragostit.

De la o anumita varsta oamenii nu se mai schimba

Daca te astepti ca socrii tai sa fie ceva mai reconcilianti, nu uita ca sunt mai in varsta decat tine si daca acest lucru nu te ajuta sa fii ceva mai diplomat, gandeste-te macar ca la varsta lor, sansele ca ei sa isi schimbe felul de a fi sunt foarte mici. Decat sa te lupti cu morile de vant, poti incerca sa fii tu cel care face primul pas. Poate ceva din atitudinea ta ii supara. Incearca sa afli de ce au o aversiune fata de tine si sa aplanezi conflictul.

Pune-te in locul lui

Daca parintii partenerului de viata nu te au la suflet si invers, gandeste-te in ce mod il afecteaza pe el acest lucru. Razboiul pe care il porti nu este atat de mult cu ei, cat si cu el, pentru ca sotul sau sotia este cel prins la mijloc si sufera din acest lucru. De aceea ia acest aspect in considerare.

Foto: tine-casper.de

Ultimele știri