Antena Căutare

Cum sa faci salate gustoase si hranitoare (partea a 2-a) - dressingul

Daca in articolul trecut am prezentat ce alimente sa combini pentru a obtine o salata nutritiva, satioasa si colorata, acum iti vom oferi cateva modalitati prin care sa ii dai ceva mai multa aroma.

Daca ai combinat cele mai bune legume cu piept de pui sau oua fierte pentru a optine un mix sanatos, de ce sa ineci o salata atat de reusita intr-un sos nesanatos?

Cele pe care le cumperi gata facute sunt pline de conservanti si stimulatori de gust si desi sunt tentante pentru ca sunt delicioase, nu sunt nutritive si iti pot cadea greu la stomac.

Opteaza mai bine pentru un dressing care sa contina nuci, alune, ulei de rapita sau de masline extra-virgin. Aceste grasimi sanatoase vor ajuta la o mai buna asimilare a vitaminelor din legume, iar un dressing reusit facut in casa e incomparabil mai gustos ca unul cumparat.

Dressing citric

(pentru o cana si jumatate de sos)

2010/07/01//70604-citrice.jpg

Intr-un bol mic amesteca trei linguri suc de lamaie cu doua linguri suc de portocale, doua linguri suc limeta si doua linguri suc de greipfruit. Adauga patru lingurite otet alb de vin, un pic de sare si o jumatate lingurita de zahar (de preferat brun sau chiar miere), iar la sfarsit o lingura de hasma maruntita. Lasa sa se intrepatrunda aromele 15 minute. Apoi adauga o cana mica de ulei de masline.

Vinegreta de otet din vin rosu

(pentru o cana de sos)

Amesteca 6 linguri otet din vin rosu, o lingura mustar de Dijon si 1/2 lingurita sare de mare. Adauga o lingura de hasma maruntita. In timp ce amesteci adauga cate putin, ca atunci cand faci maioneza, o cana mica de ulei de masline. Da-i un gust condimentat cu un pic de piper.

Dressing cu nuci

(pentru o cana si 1/3 de sos)

2010/07/01//70605-iwalnut.jpg

Intr-un robot de bucatarie puneti 1/2 cana de jumatati de nuci si jumatate de cana de catei de usturoi curatati. Adauga doua lingurite de mustar Dijon, doua linguri de suc de lamaie si trei linguri de otet din vin alb.

Amesteca bine. In timp ce robotul de bucatarie inca merge adauga cate putin 1/2 cana ulei de nuci si 6 linguri ulei de masline pentru a lega totul. La sfarsit pune un pic de sare de mare si piper.

Dressing din iaurt si arpagic

(pentru o cana si jumatate de sos)

Amesteca o cana de iaurt slab cu doua linguri otet de mere intr-un bol. Pune apoi 1/3 cana ulei de rapita si 3 linuri ulei de masline extra virgin, 2 linguri de arpagic taiat marunt, o lingura patrunjel maruntit si o lingurita de capere taiate marunt (optional). Se sareaza dupa gust.

Combinatii care nu dau gres

Alte lucruri pe care le poti lua in considerare daca vrei sa faci salate de care sa nu te plictisesti sunt cateva combinatii care nu dau gres ca amestec de arome si sunt si foarte hranitoare:

Condimentata si bogata:

rucola

sardine

oua fierte

rosii cherry

patrunjel maruntin

crutoane din cereale integrale

vinegreta din otet de vin rosu

Dulce si exotica:

Salata verde

pui facut la grill

mango

coacaze uscate

migdale

sos miso

Usoara si crocanta:

salata lunguiata

macris

tofu marinat (il poti marina acasa tinand bucatile de tofu intr-un sos de oet si ulei de masline)

ridichi

mure

amestec de seminte (floarea soarelui, dovleac)

avocado

dressing citric

-----------------------------------------------------------

Citeste si
Cum sa faci salate gustoase si hranitoare-partea 1

foto: camillestyles.com

grit.com

joylicious.net

VIDEO! Vladut gateste "Musaca din legume"... VIDEO! Lourdes si Madonna finalizeaza colectia "Material Girl"...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x