Cum sa scapi de respiratia urat mirositoare

 
+6 click pentru
galerie

Cele mai intalnite cauze ale halenei sunt:

1. Germenii - din cavitatea bucala sunt responsabili pentru 90-95% din respiratia urat mirositoare. Cand acestia intra in contact cu proteinele din alimente produc halena.

2. Alimentele - precum usturoiul sau ceapa pot cauza respiratie urat mirositoare. Metilul sulfurat din usturoi nu poate fi digerat. In schimb, acesta este eliminat prin piele.

3. Gura uscata - sau xerostomia este, de asemenea, o cauza a halenei.

4. Probleme de sanatate - precum bolile de rinichi sau diabetul cauzeaza respiratia grea. De asemenea, si refluxul gastric poate fi vinovat de aceasta.

Cum sa previi respiratia grea

Contrar conceptiilor, apa de gura cauzeaza, de fapt, respiratia grea. Continutul ridicat de alcool din aceasta usuca excesiv gura, lucru care duce la aparitia halenei. Este indicat sa folosesti apa de gura care nu cotine alcool.

Specialistii recomanda sa mesteci ierburi proaspete precum patrunjelul, rozmarinul si cimbrul. Clorofila din acestea te scapa de mirosurile neplacute.

De asemenea, este indicat sa bei mai multa apa si sa consumi lactate. Lactatele neutralizeaza aciditatea din gura.

Totusi, este esential sa ai o igiena orala adecvata. Trebuie sa te speli pe dinti de doua ori pe zi, sa folosesti ata dentara si sa mergi la dentist la fiecare 6 lunii.

Sursa: huffingtonpost.com

FOTO: hepta.ro

facebook whatsapp twitter pinterest
PARTENERI
PREMIUM

Mai multe