Antena Căutare

De ce să alegi o cabină de duş în detrimentul unei căzi de baie? Top 5 motive

În proiectul de amenajare a casei, una dintre cele mai mari provocări este reprezentată de baie, unde trebuie să alegi mobilier cu aspect modern, care să ofere întregii încăperi un aspect elegant, fără să încarci spaţiul.

În proiectul de amenajare a casei, una dintre cele mai mari provocări este reprezentată de baie, unde trebuie să alegi mobilier cu aspect modern, care să ofere întregii încăperi un aspect elegant, fără să încarci spaţiul. Un factor cheie de care trebuie să ţii cont în amenajarea unei băi ţine de alegerea cabinei de duş sau a căzii potrivite, care să se asorteze cu designul camerei. În articolul de mai jos îţi prezentăm motivele principale pentru care este indicat să alegi o cabină de duş în detrimentul uni căzi de baie şi care sunt avantajele acestei prime opţiuni.

Cabina de duş este mai sigură

În amenajarea băii, cabina de duş reprezintă o variantă tot mai populară în alegerile persoanelor care doresc să facă economie de spaţiu. Poţi beneficia de o gamă variată de modele, din care face parte şi cabina de duş de lux de la Afa Design, fabricată de branduri renumite. Principalul avantaj al alegerii unei cabine de duş este siguranţa sporită pe care ţi-o oferă, în comparaţie cu o cadă cu perdea, din cauza căreia se pot întâmpla multe accidente neplăcute, cauzate de alunecare. În plus, o cabină de duş poate fi folosită în siguranţă de către copii şi de către vârstnici, care suferă de dureri de spate sau alte dizabilităţi care i-ar împiedica să între într-o cadă obişnuită.

Cabina de duş este mai uşor de curăţat

În comparaţie cu o cadă de baie, cabina de duş este mult mai uşor de curăţat şi nici nu împrăştie atâta apă în jur, reuşind să păstreze baia aproape intactă. Mai mult decât atât, cabina de duş necesită o întreţinere minimă, deoarece sticla din care este confecţionată se poate curăţa rapid şi uşor, cu ajutorul unei lavete umede şi a unui produs de curăţare. Spre deosebire de cadă, şansele de formare a mucegaiului sau a igrasiei într-o cabină de duş sunt foarte scăzute, în timp ce petele de apă şi săpun se pot îndepărta uşor, cu detergenţi pentru geamuri şi sticlă.

Cabina de duş ocupă puţin spaţiu

Soluţia ideală pentru o baie de dimensiuni reduse este reprezentată de cabina de duş, care se pretează perfect în spaţiile mici, fiind orientată pe înălţime. Astfel, dacă dispui de o cadă de baie şi îţi doreşti să reamenajezi, alegerea unei cabine de duş poate fi singura soluţie de maximizare a spaţiului. În acest mod, vei reuşi să transformi baia într-un spaţiu mai aerisit, unde aerul poate circula liber. Dacă pentru o baie mică, este ideală cabina de duş, dacă ai două băi în casă, poţi opta şi pentru integrarea unei căzi de baie, acolo unde spaţiul este mai generos.

Cabina de duş asigură un design modern

Oricât de mult ţi-ai dori să te bucuri de o baie modernă cu ajutorul căzii de baie, doar cu o cabină de duş poţi beneficia de un plus de eleganţă a încăperii. Pentru un aspect minimalist al băii optează pentru o cabină de duş transparentă şi mobilier pentru baie de culoare albă, adăugând doar câteva plante verzi, care să învelească încăperea. Pe lângă designul modern, o cabină de duş te poate ajuta să consumi mai puţină apă în comparaţie cu o cadă plină. Consumul de apă poate să varieze de la o cabină de duş la alta, în funcţie de numărul instalaţiei şi de intensitatea jeturilor de apă, însă nu îl va depăşi pe cel al unei căzi de baie.

Cabina de duş poate fi personalizată

Un alt avantaj important al cabinei de duş ţine de posibilitatea de a fi personalizată, în funcţie de preferinţele tale. În acest fel, poţi alege care va fi forma uşilor dar şi modul lor de deschidere, ţinând cont de varianta uşilor cu formă rectangulară sau rotunjită. În ceea ce priveşte modul de deschidere, poţi opta pentru o uşă culisantă, care îţi oferă economie de spaţiu, batantă sau pivotantă, cu un spaţiu mai mare de intrare. Înălţimea cabinei de duş poate fi aleasă în funcţie de înălţimea băii, dar şi de propriile tale nevoi, având în vedere că aceasta are, de regulă, aproximativ 2 metri. La fel de simplu poţi alege şi tipul de sticlă folosită pentru uşi sau modelele clare sau semiopace, care să avantajeze designul încăperii. Mai mult, cabinele ultramoderne vin însoţite şi de accesorii moderne, precum hidromasaj vertical, lumini, radio sau chiar telefon.

Cabina de duş oferă numeroase avantaje, în comparaţie cu o cadă clasică, pe care trebuie să le iei în calcul atunci când te gândeşti la reamenajarea băii tale. Alege cele mai bune materiale, care să se potrivească cu mobila şi accesoriile, astfel încât să creezi o baie modernă şi confortabilă.

Cum îți alegi perna în funcție de poziția de dormit... Calendar ortodox 26 iunie. Ce sfântă mare sărbătorim astăzi. Cui trebuie să spunem „La mulți ani”...
Procrastinarea poate fi un semn al problemelor serioase de sănătate. Află explicațiile specialiștilor
Procrastinarea poate fi un semn al problemelor serioase de sănătate, spun experții. Însă ce...
Horoscopul zilei de 29 ianuarie 2023. Peștii au parte de câștiguri financiare. Află ce se întâmplă cu zodia ta
Horoscopul zilei de 29 ianuarie 2023 vine cu vești bune pentru cei mai mulți nativi din zodiac....
Parteneri
Metode sustenabile pentru a slăbi sănătos. Ce sfaturi îți recomandă dieteticienii
Catine.ro

Abonează-te la newsletter!

Lasă-ne adresa ta de mail și te vom ține la curent zilnic cu cele mai importante știri, astfel încât să nu pierzi nimic niciodată.


Ultimele știri
x