Live acum
Prime Time 20:00Asia Express - Drumul Comorilor

Decoratiuni moderne din sticla pentru casa ta

Avand o istorie de peste 5000 de ani, sticla este un material indispensabil, din ce in ce mai utilizat in arhitectura, amenajari interioare si decoratiuni. Arta conceperii sticlei in diferite forme decorative a luat nastere in secolul XIII in Venetia.

Trecerea timpului a desavarsit-o. Maestrii sticlari dau astazi nastere unor creatii care extind conceptul traditional al folosirii sticlei la lumea artei si a designului. Nici un alt material nu poate sa produca efectele estetice obtinute prin sticla. Placarile de suprafete si elementele constructive confectionate din ea sunt completate de obiecte decorative inedite. Vase si corpuri de iluminat se intrec acum in expresivitate, cu piese fara o functionalitate clara, dar cu valoare artistica de capodopere.

Cu o tehnica de peste o mie de ani, Formia, una din cunoscutele firme in domeniul prelucrarii sticlei de Murano din Italia, propune in 2011 prin noua colectie, o gama larga de produse care dau o tenta moderna formelor traditionale, pentru a crea un aspect de eleganta atemporala.

Atat prin cercetarea constanta in stilurile de astazi, prin incadrarea in tendinte datorita colaborarii cu designeri de renume international, cat si prin respectarea canoanelor clasice si traditionale, in atelierele lor de creatie sunt realizate manual cele mai surprinzatoare accesorii.

Noua colectie include vaze, lampi, obiecte cu forma sculpturala abstracta sau stilizari figurative, fiecare avand o forma inovatoare, cu o personalitate puternica, inspirate din cele mai diferite ramuri: a copilariei, a personajelor de desene animate, lumi imaginare, care unesc prezentul de viitor.

Culorile predominante folosite sunt rosul, galbenul sau albul. Ele sunt fie suficient de transparente pentru ca lumina sa straluceasca prin ele, fie complet opace, prin aplicarea unui strat rezistent de vopsea, pentru efecte grafice moderne.

Frumusetea vine din combinarea elegantei clasice a sticlei cu stralucirea tehnica a vopselei, rezultand un material decorativ splendid. Liniile minimaliste sunt rafinate si dau interioarelor contemporane o nota distinctiva si personala, prin creativitate si accentuare a detaliilor.

Citeste si Jurnalul

FOTO: Hepta.ro

Recomandari