1 lingura de praf pentru custard
(vezi pag. 113)
400ml de lapte degresat
2 linguri de zahar demerara
o banana mare, taiata felii subtiri
85g de orez pentru budinca
¼ lingurita de scortisoara
Mod de preparare:
1. Se amesteca intr-un vas pentru microunde cu capac praful pentru custard cu putin lapte. Restul laptelui se adauga treptat, astfel incat sa nu faca cocolase, apoi se adauga o lingura de zahar si jumatate de banana. Se pune capacul si se da la microunde 3 minute la putere maxima. Se adauga orezul si se mai lasa la microunde inca 6 minute, tot la putere maxima. La jumatatea timpului se opreste si se amesteca.
2. Se adauga cu grija si cealalta jumatate de banana - atentie, orezul este foarte fierbinte! Se acopera si se da la microunde inca 4 minute, amestecandu-se la interval de 1 minut pentru a verifica daca orezul este facut. Timpul de preparare va varia in functie de cuptorul cu microunde.
3. Intre timp, se amesteca restul de zahar cu scortisoara. Se toarna budinca in 2 boluri de servit si se presara cu amestecul de zahar si scortisoara
Citeste si alte retete interesante numai pe Good Food!