Prune inabusite:
200ml de vin rosu
1 baton de scortisoara
1 stea de anason
100g de miere lichida
coaja rasa si sucul de la 2 portocale
500g de prune taiate in jumatate, fara samburi
Budina de orez:
1 litru de lapte integral
250m de smantana lichida
1 pastaie de vanilie, taiata pe lungime
1 baton de scortisoara
100g de zahar tos
200g de orez
50g de unt
250g de branza mascarpone
Mod de preparare:
1. Se incinge cuptorul la 140º C/gaz 1. Intr-o tigaie, se pun vinul, scortisoara si anasonul si se aduc la punctul de fierbere. Cand lichidul s-a redus la jumatate, se adauga mierea, sucul si coaja de portocala.
2. Lichidul se toarna peste jumatatile de prune, intr-o tava, se acopera cu hartie de copt uda si se inabusa la cuptor 30 de minute. Prunele se lasa la racit in lichid.
3. Laptele, smantana, vanilia, scortisoara si zaharul se pun intr-o oala. Se aduc la punctul de fierbere, apoi se iau de pe foc si se lasa la infuzat 1 minut.
4. Oala se pune inapoi pe foc, se adauga orezul si se amesteca. Se lasa la fiert timp de 40 de minute, amestecand frecvent. Se ia de pe foc, dar se pastreaza la cald. Inainte de a servi budinca, se scot vanilia si scotisoara. Se adauga untul si branza mascarpone si se amesteca. Se imparte in cesti mari de cafea si se orneaza cu prunele inabusit.
Citeste si alte retete interesante numai pe Good Food!