- Hai la masă, România! Noul sezon Chefi la Cuțite de vede duminica de la ora 20:00 și de luni până miercuri de la 20:30 numai pe Antena 1 și în AntenaPLAY
- Marele Premiu de Formula 1™ din Las Vegas e online exclusiv în AntenaPLAY! Vezi cursele în perioada 22 - 24 noiembrie 2024!
140g de unt fara sare, moale
100g de zahar fin
coaja rasa de la ½ lamaie
2 oua mari, batute usor
140g faina cu agent de crestere
Pentru glazura:
85g de unt, moale
175g de zahar pudra
coaja rasa si sucul de la ½ lamaie
bomboane pentru decor
Mod de preparare:
1. Se incinge cuptorul la 180° C/gaz 4. Se pun forme de hartie colorata intr-o tava de briose. Se bat untul si zaharul intr-un bol mare, cu o lingura de lemn, pana ce amestecul este foarte moale, apoi se adauga coaja de lamaie. Se incorporeaza usor si ouale, apoi se adauga faina si se amesteca bine. Se pune compozitia in formele de briose. Se coc 18-20 de minute pana ce prajiturelele sunt aurii si elastice la atingere. Se racesc pe un gratar de sarma.
2. In timp ce astepti sa se raceasca, se face glazura din crema de unt. Se bate untul pana devine foarte moale. Se adauga treptat zaharul pudra, coaja si sucul de lamaie si se bat in continuare pana ce amestecul s-a intarit. Se intinde crema de unt peste prajiturele cu dosul unei linguri, apoi se orneaza cu bomboane.
Citeste si alte retete interesante numai pe Good Food!
Despre complexul fratelui mai mic... FOTO! Sertare, rafturi si cosuri pentru o ordine perfecta...