Antena Căutare

Desert special: Banane cu susan si caramel

Traditionalele banane cu caramel se prajesc, dar aceasta reteta este o versiune mai usoara - bananele sunt date cu putin zahar, apoi sunt servite cu sos de caramel si o cupa de inghetata.

Ingrediente:


6 banane mari, decojite si taiate in 4
8 linguri de zahar light muscovado
2 linguri de unt
200ml frisca lichida
2 linguri de seminte de susan, prajite
inghetata de vanilie de calitate, pentru servit


Mod de preparare:

• 1. Se dau bananele prin 2 linguri de zahar. Se incinge o tigaie moderat, apoi se prajesc putin bananele, cateva bucati deodata, pana ce devin lipicioase si capata urme de la tigaie. Se tin la cald, in cuptor.

• 2. Pentru sos, se pun zaharul ramas, untul si frisca intr-o cratita mica si se amesteca la foc domol pana ce se topeste zaharul. Se adauga si semintele de susan. Poate fi pregatit cu o zi inainte. Pentru servire, se pun cateva bucati de banana in 8 cupe, se toarna caramel peste banane si apoi se adauga cate o lingura de inghetata deasupra.

Citeste si Good Food!

Actrita si leopardul, povestea parfumului Opium... Fondul de ten te protejeaza in anotimpul rece...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x