- Marele Premiu de Formula 1™ al Braziliei e online exclusiv în AntenaPLAY! Vezi cursele în perioada 1 - 3 noiembrie 2024!
- Hai la masă, România! Noul sezon Chefi la Cuțite începe din 17 noiembrie, numai pe Antena 1 și în AntenaPLAY
A fi mama este o experienta frumoasa si plina de satisfactii, insa poate fi extenuanta, de aceea tine cont de cateva sfaturi pentru ca totul sa decurga mai usor. Nu te astepta ca totul sa decurga perfect, nici din partea ta, nici a copilului. Ideea este ca trebuie sa faci fata unei perioade dificile, stresante in cel mai bun mod cu putinta si daca reusesti sa duci la bun sfarsit 90% dintre sarcini, inseamna ca te descurci excelent.
Cum poti sa faci ca totul sa decurga mai usor:
- Fa lucrurile simple pentru tine tinand lucrurile pe care le folosesti la indemana, bine organizate pentru a sti mereu de unde sa le iei, fara a pierde timpul si fara a te enerva.
- Daca alaptezi, fa miscare.
- Cel mai confortabil scaun din casa ar trebui sa se afle langa patul copilului. Asaza o masuta langa scaun pe care sa tii o cana cu apa, un ceas si orice altceva ti-ar putea fi util cand ai grija de el, mai ales cand te vei trezi noaptea sa il hranesti si trebuie sa fii confortabila.
- Daca il hranesti cu biberonul, tine toate lucrurile de care ai nevoie pe dulapul din bucatarie. Vei fi prea obosita pentru a cauta noaptea prin sertare. Cel mai bine este sa pregatesti totul inainte de culcare, pentru ca noaptea sa faci doar strictul necesar.
- Dormi atunci cand doarme si copilul: este esential sa eviti pe cat posibil sa nu fii privata de somn, pentru ca ai nevoie sa fii alerta cand ai grija de cel mic. Bebelusii sunt fragili si au nevoie de delicatete si grija atunci cand sunt manevrati. Nu profita de momentele in care doarme pentru a face curat in casa. Daca incerci sa mentii totul in acelasi ritm pe care il aveai inainte sa se nasca cel mic, nu vei reusi, vei acumula frustrari si un sentiment puternic de neputinta.
- Alcatuieste un program: unele persoane simt ca trebuie sa faca un efort pentru a avea un program clar de la inceput, in timp ce altii considera ca totul se va aseza de la sine intr-un ritm firesc. In orice caz, fa ce iti este mai confortabil, fara a stresa copilul. Va dura ceva timp pana va veti gasi echilibrul.
- Asteapta-te sa te simti depresiva, in soecial daca ai avut o nastere ce a presupus destula medicatie. Peste 50% dintre femei trec prin oboseala, tristete si dificultate in a gandi clar in a treia sau a patra zi dupa nastere. Nu ignora aceste simptome sau orice sentimente de tristete si vorbeste cu cineva apropiat, nu te preface ca esti bine daca simti ca esti la pamant.
- Accepta ajutorul: daca iti permiti, angajeaza pe cineva care sa te ajute la curatenie si gatit, chiar si o data la doua saptamani sau un babysitter pentru momentele in care simti nevoia de a face o pauza.
Foto: mumunplugged.com
Cum convingi copiii sa consume legume... Do it yourself: Baloane de sapun...