Antena Căutare

Gustare usoara: Chifle fierbinti

In cazul in care ti se face rapid foame, dar nu vrei sa mananci alimente cu un continut mare de grasimi, cel mai simplu este sa iti pregatesti una sau doua chifle. Astfel iti va trece foamea si nici nu te vei simti vinovata ca ai mancat prea mult.

Ingrediente pentru rețeta de chifle fierbinți


Chifle

500g de faina alba pentru paine
½ lingurita de sare
2 lingurite cu varf de mix de condimente (scortisoara, nucsoara, cuisoare)
50g de zahar brun
50g de unt, taiat in cubulete
200g mix de fructe uscate
1 plic de drojdie uscata
200ml de lapte
2 oua

Ornare

3 linguri de faina obisnuita
miere, pentru glazura

Mod de preparare pentru rețeta de chifle fierbinți

1. Se incalzeste cuptorul la 220º C/gaz 7. Se rastoarna faina pentru paine intr-un bol si se amesteca cu sarea, condimentele si zaharul. Se incorporeaza untul in faina cu varfurile degetelor. Se adauga amestecand fructele uscate, se presara cu drojdia si se amesteca totul.

2. Se incalzeste cu grija laptele pana cand devine fierbinte, dar sa poti inca tine degetul in el cateva secunde. Se bate impreuna cu ouale, apoi se toarna peste ingredientele uscate. Cu un cutit bont se amesteca ingredientele cu drojdie dizolvata in apa, apoi se lasa totul sa se inmoaie 5 minute. Se scoate bolul si se taie coca in 8 parti egale.

3. Se formeaza chiflele pe o suprafata presarata cu faina. Se asaza pe o tava, cu distanta intre ele, se acopera lejer cu folie alimentara, apoi se lasa deoparte intr-un loc cald, pana isi dubleaza volumul. Va dura 45 de minute - 1 ora si 15 minute in functie de cat de calda este camera.

4. Dupa ce au crescut chiflele, se amesteca faina cu 2 linguri de apa, pana cand se obtine o pasta. Se toarna pasta intr-o punga alimentara care se gaureste putin intr-un colt. Se spriteaza cate o cruce pe fiecare chifla.

5. Se dau la cuptor 12-15 minute pana cand cresc si devin aurii. Se inlatura excesul de aluat de la cruciulite, apoi se ung cu miere. Chiflele raman proaspete o zi. Dupa aceea, sunt bune prajite si servite cu unt.

Foto: Good Food

Animalele pe cale de disparitie ar putea fi salvate prin criogenare... Scandal in moda: Botinele Jantaminiau, copii dupa Alexander McQueen...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x