Ingrediente:
1 borcan ciuperci
1 morcov mic
1 ceapa
6 catei de usturoi
2 linguri ulei
1 cartof
sare, piper
lamaie
smantana (optional)
2 litri apa
Preparare:
Cureti legumele. Ceapa si morcovul le dai prin razatoarea mica, usturoiul il zdrobesti cu presa. Le pui pe toate in cratita, adaugi si uleiul, le calesti pana incepe sa se coloreze portocaliu uleiul, de la morcov, dupa care adaugi ciupercile si piperul (in prealabil, scurgi ciupercile si le treci printr-un jet de apa rece).
Le lasi pe toate la foc mic pana incep sa sfaraie, apoi adaugi apa, lasi sa fiarba circa 15 minute, pana cand ciupercile sunt pe jumatate fierte, dupa care adaugi cartoful curatat si taiat cubulete de marime potrivita. Sarezi dupa gust. Cand cartoful este fiert, ciorbita este gata.
Se adauga lamaie dupa gust si smantana pentru cine vrea un gust mai cremos.
foto: http://food-4tots.com
10 sfaturi pentru o intalnire "pe nevazute" reusita... Invata cum sa ingrijesti stelutele de lavanda...