1. Discutati problemele. Copiii pot interpreta foarte usor o situatie. „Daca un copil te aude vorbind despre pierderi de bani, se poate gandi ca in curand va ramane fara mancare sau fara casa", sustine Mary Alvord, Doctor, psiholog clinic si Coordonatoare al educatiei publice al AAP. „Informeaza-i pe copii ca ai un plan pentru a face fata situatiei". De exemplu, explica-i ca desi nu veti mai putea merge la cinema la fel de des ca inainte, puteti organiza in schimb seri de filme acasa.
2. Oferiti-le moduri sanatoase de a face fata situatiei. Implicati-i in activitati prin care va eliberati voi insiva de stres: planuiti o plimbare in familie sau practicati impreuna cu ei un mod de a respira adanc de cateva ori.
3. Fiti atenti la semnele care ar putea insemna o problema mai grava.
Copiii din studiul realizat de AAP au fost mai predispusi sa se descrie ca avand simptome de multe ori corelate cu stresul - cum ar fi dureri de cap, insomnii, modificari de apetit - decat parintii lor care nu au observat aceste modificari. Daca puiul dumneavoastra se plange de aceste lucruri in mod constant si este irascibil, vorbiti cu medicul pediatru pentru a-l ajuta sa se elibereze de stres.
Studiu: 50% dintre copiii din Romania petrec doar o ora pe zi cu parintii lor... Vanessa Hudgens si Ashley Tisdale, drumuri diferite in afara de “High School Musical”...