Live acumNeatza cu Razvan si Dani
Prime Time 20:30Chefi la cutite Sezonul 9

Cum ar trebui să fie jucăriile din viața copilului tău?

Jucăriile sunt obiectele care completează lumea copilului tău. Pe piață sunt tot felul de jucării, unele mai scumpe, altele mai ieftine, unele educative, iar altele din care copilul are mai puțin de învățat. Există jucării din plastic, din lem, de metal sau cu baterii. Totuși, cum ar trebui să fie jucăriile copilului tău?

Jucăriile au o importanță deosebită în perioada de dezvoltare a copilului, dar ajută și la stimularea jocului împreună cu alți copii. Specialiștii recomandă alegerea unor jucării simple, care pot fi transformate, desfăcute și refăcute stimulând creativitatea celor mici.

Scopul jucăriilor este să dezvolte coordonarea, echilibrul, dexteritatea, dar și precizia. Din "tolba" mezinului familiei nu ar trebui să lipsească jocuri de Lego, Puzzle, păpuși mici care pot fi îmbrăcate, jucării care permit imitarea activităților de adult, jucării în formă de animale, jocuri cu litere și cifre, blocuri din lemn sau jocuri de creație.

Un rol important îl au jucăriile și jocurile care ajută la mișcare. Miscarea trebuie sa fie introdusa cat mai devreme in viata copilului tau deoarece il ajuta sa se dezvolte armonios. Printre acestea se numără o tricicletă, o trotinetă o bicicletă, role, mingii mai mari și mai mici, o coardă de sărit etc.

Jucăria serveşte pentru educaţia mentală, morală, estetica şi fizică a copilului. Aceste jocuri pentru copii, pot ajuta un copil să cunoască mai bine lumea din jurul lui.

Recomandari