Live acumAcces Direct
Prime Time 20:30Chefi la cutite

Masa de Crăciun, rezervată pe Facebook. Cererile vin inclusiv de la românii plecaţi în străinătate

Sunt naturale, au savoarea preparatelor din gospodăria bunicilor şi sunt doar la un click distanţă. Anul acesta, tot mai mulţi români vor pune pe masa de Crăciun cârnaţi, tobă sau pastramă. de pe Facebook.

Sunt naturale, au savoarea preparatelor din gospodăria bunicilor şi sunt doar la un click distanţă. Anul acesta, tot mai mulţi români vor pune pe masa de Crăciun cârnaţi, tobă sau pastramă. de pe Facebook.

Produsele, care prind culoare şi aromă în afumătoare, sunt comandate încă din toamnă. Cererile vin inclusiv de la românii plecaţi în străinătate, convinşi că nu există sărbători fără mâncare de acasă.

Astfel de pachete cu bunătăţi vor alina, în câteva zile, dorul de casă şi altor români din Germania şi Belgia.

Clienţii şi fermierii se întâlnesc pe reţelele de socializare. Aceşti producători din comuna Mihai Viteazu din judeţul Constanţa nu au timp de pierdut. Pagina de Facebook li s-a umplut cu 50 de comenzi numai în această săptămână.

Mâncarea cu arome de la fumul de lemn de fag călătoreşte oriunde vrea clientul.

Geanina Lefter, producător: Pastrama trebuie să stea la baiţ o perioadă de 3-4 zile. Cu cât stă mai mult, cu atât e mai gustoasă şi cuprinde usturoiul, sarea şi lucrurile necesare. În săptămâna în care noi livrăm, pregătim absolut tot proaspăt

Gusturile autentice au însă un preţ pe măsură. Un kilogram de cârnaţi afumaţi costă 40 de lei. Pastrama proaspătă se vinde cu 25 de lei kilogramul. Pentru că marfa ajunge la uşa clientului, preţurile sunt mai mari cu 10-15% decât în magazine şi pieţe, ca să acopere şi cheltuielile de transport.

Înainte de a comanda online, cereţi vânzătorului atestatul de producător. Astfel vă asiguraţi că veţi avea pe masa de Crăciun produse de calitate.

Recomandari