Moaște Sf Andrei în București 23 noiembrie. Vineri, 23 noiembrie, are loc inaugurarea sfințirii Catedralei Mântuirii Neamului, motiv pentru care, tot astăzi, la București, este adusă racla ce conține Cinstita mâna a Sfântului Apostol Andrei, Ocrotitorul României.
sfantul andrei 30 noiembrie
Moaște Sf Andrei în București 23 noiembrie. Vineri, 23 noiembrie, are loc inaugurarea sfințirii Catedralei Mântuirii Neamului, motiv pentru care, tot astăzi, la București, este adusă racla ce conține Cinstita mâna a Sfântului Apostol Andrei, Ocrotitorul României. Credincioșii vor veni cu miile să se închine la sfintele moaște pentru bunăstare și împlinirea tuturor dorințelor. Rugăciunea către Sfântul Andrei potențează credința în minunile Sfântului, de aceea, iată ce rugăciune se rostește cu acest prilej de mare sărbătoare.
Moaște Sf Andrei în București 23 noiembrie. Programul sfințirii Catedralei Mântuirii Neamului, precum și locurile în care va fi depusă racla cu moaștele Sf Andrei, pentru ca credincioșii să se închine la ea, este detaliat, pe larg aici. Rugăciunea către Sfântul Apostol Andrei, Ocrotitorul României, este una puternică și poate împlini cele mai mari dorințe.
În calendarul creștin ortodox, Sfântul Andrei este prăznuit la data de 30 noiembrie. Sfântul Andrei, înainte de a deveni ucenic al lui Hristos, a fost ucenic al Sfantului Ioan Botezătorul. Dorință de a-L urmă pe Hristos se naște în el, în momentul în care Sfântul Ioan rostește cuvintele: "Iată Mielul lui Dumnezeu, Cel ce ridica păcatul lumii" (Ioan 1, 29). Însă, chemarea să la apostolie se face mai târziu și este relatată de Sfântul Evanghelist Matei : "Pe când Iisus umblă pe lângă Marea Galileii, a văzut doi frați, pe Simon ce se numește Petru și pe Andrei, fratele lui, care aruncau mreajă în mare, căci erau pescari. Și le-a zis: "Veniți după Mine și va voi face pescari de oameni. Iar ei, îndată lăsând mrejele, au mers după El" (Matei 4, 18-20).
Se crede că Sfântul Andrei a trăit pe teritoriul țării noastre, motiv pentru care este considerat ocrotitorul României.
Peștera în care se crede că a locuit Sfântul Apostol Andrei, cât timp a propovăduit pe teritoriul românesc, se află la aproximativ 4 km sud-est de localitatea Ion Corvin, județul Constanța. În actuală biserică din peșteră, în pronaos, într-o nișă, se află un fel de pat, scobit inițial în piatră, despre care tradiția spune că pe el se odihnea apostolul Andrei.
În vara anului 1944, Peștera transformată în biserică a fost sfințită de către Episcopul Tomisului, Chesarie Păunescu. La scurt timp după această, trupele rusești invadatoare au distrus-o. Abia după 1990, prin râvnă cuviosului monah Nicodim Dinca, biserică a fost refăcută și redata cultului. Astăzi, mii de credincioși vin aici pentru a se rugă pe locul unde a trăit Apostolul Andrei.
Doamne Dumnezeul nostru, Tu, Cel ce ai zis și s-a făcut făptură, nu întoarce dumnezeiască Ta față de la noi cei păcătoși, că să nu vina asupra-ne mânia cea groaznică și înfricoșătoare a durerilor, care este rodul păcatelor noastre pe care în toată ziua cu nesocotință în chip nenumărat le săvârșim. Noi suntem păcătoși și pătimași, netrebnici și plini de răutate, iar Tu ești izvorul vieții și al milostivirii; nu ne lasă, Doamne; nu trece rugăciunea noastră a păcătoșilor, nici nu răsplăti nouă după nelegiuirile noastre, ci, pentru că nu sîntem vrednici a câștiga prin sârguință cea de toate zilele milostivirea Ta, dăruiește-ne-o Tu, Doamne, că un preamilostiv.
Pentru rugăciunile apostolului Tău Andrei, dăruiește-ne nouă sănătate și viață ferită de toată răutatea. Pentru pomenirea lui cea de azi ne întărește cu darul Tău cel stăpânitor, că din adîncul inimilor noastre, cu bucurie să lăudăm prăznuirea lui, și să slăvim preasfînt Numele Tău, în vecii vecilor. Amin.
Sărbătoarea Sfântului Andrei este cea mai importantă din Postul Crăciunului și este decretată de Guvern zi liberă nelucrătoare.
Zilele sfințirii Catedralei Mântuirii Neamului 23-25 noiembrie. Unde cinstești moaștele Sf. Andrei... Încălzește-ți casa cu un aparat de aer condiționat...