Pisicile si cainii - folositi ca terapie in inchisori

Doua pisici au devenit mascota unei inchisori din Nebraska, unde sunt folosite in scopul de a calma puscariasii. Cativa dintre cei inchisi acolo au facut voluntariat la un centru de animale local, iar seriful a observat in ce mod li s-a schimbat in bine comportamentul si a decis sa adopte doua pisici pentru a-i determina pe prizonieri sa fie mai linistiti si sa aiba un comportament mai putin distructiv.

Inchiderea oamenilor in spatii restranse duce la resentimente, anxietate, stres si depresie, toate acestea determinandu-i sa devina mai violenti, atat fata de ceilalti, cat si fata de ei insisi.

Unul dintre puscariasi a declarat ca pisicile "scoat la lumina latura mai blanda din fiecare, in acelasi mod ca si copiii. Ideea este de altfel foarte utila si ii poate ajuta pe multi dintre cei care sunt certati cu legea sa isi dezvolte o atitudine mai optimista si relaxata, ce ii va ajuta sa se reintegreze in societate.

Aceeasi strategie a fost aplicata si in curtea de judecata, unde de data aceasta au fost folositi caini pentru a ajuta victimele care au fost abuzate sa poata depune marturie si sa se simta in siguranta.

Sursa: care2.com

Foto: planetsave.com

Ultimele știri