Porcusorul de guinea - un animalut de companie foarte sociabil

Porcusorii de guinea sunt animalute gentile, sociabile si carora le place sa se bucure de compania altor animale din rasa lor, dar si de cea a stapanilor.

Daca aduci acasa un porcusor de guinea trebuie sa te asiguri ca ii poti oferi o cusca solida, suficient de mare pentru bolul cu mancare, sticluta cu apa, fan si un loc in care sa se ascunda. Casutele pe mai multe nivele sunt preferate pentru ca ofera spatiu in plus pentru miscare. Sunt foarte active si daca au suficient spatiu, le place sa alerge. O dimensiune minima a custii ar trebui sa fie de 24x12x12".

Casuta ar trebui sa fie usor de curatat, iar porcusorul trebuie sa fie in siguranta in ea. Cele comestibile ii ofera si sansa de a roade si a-si toci dintii. Ii poti oferi si jucarii pe care sa le roada, lucru ce va minimaliza nevoia acestuia de a rontai ce ii iese in cale cand este lasat liber prin casa si de a produce stricaciuni.

Dintii unui porcusor de guinea nu inceteaza niciodata sa creasca, de aceea este bine sa le oferi din cand in cand gustari pe care sa le roada. Nu pot asimila vitamina C, de aceea este nevoie sa le-o adaugi in apa sau mancare zilnic. Le place si sa scormoneasca, de aceea poti sa le faci un pat din hartie reciclata. Rumegusul nu este insa recomandat animalelor mici.

Desi sunt animale foarte sociabile, nu se recomanda sa fie lasati sa se joace impreuna porcusorii necastrati de sex opus pentru ca pot devein violent. De asemenea, nu este indicat ca ei sa fie lasati nesupravegheati in preajma altor animale. Culcusul sau ar trebui schimbat saptamanal, iar in fiecare luna este nevoie de o curatenie temeinica a custii.

Desi sunt timizi la inceput, porcusorii de guinea se vor atasa destul de mult de stapanii lor si isi pot manifesta bucuria prin scurte fluieraturi.

Foto: wikipedia.org

Ultimele știri