Diversitatea alimentara, doar o iluzie
Multi consumatori nu cunosc faptul ca diversitatea produselor alimentare moderne este mai mult o aparenta. In fapt, resursele alimentare de baza s-au redus, iar biodiversitatea, fauna si flora au saracit.
Multe specii de animale si plante au disparut. Acesta este unul dintre minusurile actuale, care se rasfrange asupra consumatorului, producatorul inlocuind ceea ce este natural.
Alimentul este
Cresterea plantelor si a animalelor intr-un mediu poluat, asa cum este cel de astazi, are mari repercusiuni asupra lor. Plantele si animalele sufera din cauza poluarii aerului, apei, solului si subsolului.
In lantul alimentar suportam cu totii poluarea alimentara aproape generalizata. Cele mai sigure sunt produsele provenite din culturi biologice (organice) neafectate de poluare.
Produse multe, dar prea putin nutritive
Cel mai mare minus al alimentatiei moderne este dat de lipsa de valoare nutritiva a multor produse in a caror compozitie se adauga aditivi alimentari, arome artificiale, sare si grasimi in exces. Gusturile, texturile si mirosurile sunt puternic adictive si nesanatoase.
Alimentele sunt foarte sarace in nutrienti si nu asigura organismului necesarul de vitamine si minerale. Materia prima de baza din care se obtin diverse preparate alimentare, cum ar fi spre exemplu carnea, branza, legumele, fructele, suporta in cadrul procesului de productie adaosul de ingrediente artificiale.
Cum te poti proteja de minusurile alimentare?
- Prepara mancarea in propria buca tarie, din produse naturale, sanatoase.
- Preia controlul: spune NU produselor rafinate, cu E-uri si cu alte adaosuri periculoase.
- Consuma produse cu inscriptia „natural" sau „bio".
- Nu uita regula de baza a alimentatiei corecte: cat mai multe fructe si legume in stare proaspata. Alimentele vii ne mentin sanatosi.
foto: tehrantimes.com
Citeste si Revista Felicia!