Ingrediente:
- 1 ardei capia;
- 1 vanata;
- 1 dovlecel (preferabil de aceeasi dimensiune cu vanata);
- 1 ceapa mica;
- 2 catei de usturoi;
- 150ml de passata (pulpa de rosii);
- 5 linguri ulei de masline extra virgin;
- 3 fire de cimbru proaspat;
- sare si piper proaspat macinat.
Preparare:
1. Se taie ardeiul, vanata si dovlecelul in felii subtiri, preferabil cu o mandolina (daca folositi cutitul, e foarte probabil ca feliile obtinute sa aiba grosimi diferite). Ceapa si usturoiul se maruntesc intr-un blender.
2. Se intinde passata pe fundul unui vas larg, termorezistent. Se presara amestecul de ceapa si usturoi, 2 linguri de ulei de masline, sare si piper.
3. Peste stratul de passata, se asaza alternativ feliile de legume, astfel incat sa nu ramana spatii libere. Se toarna restul de ulei, se presara sare, piper si frunzele de cimbru.
4. Se decupeaza o foaie de hartie de copt care sa aiba aceleasi dimensiuni cu ale vasului, apoi se asaza peste legume, ca sa nu se arda. Se da la cuptorul incins la 190º C/gaz 5, timp de 50 de minute.
Citeste si Good Food Romania!
Dansul modern, forma de exprimare a personalitatii... Somnul bebelusilor si lipsa de somn a parintilor...