Ingrediente (6 portii):
36 de aripioare de pui;
o lingura de ulei vegetal;
o lingurita sare;
o cana de faina;
o lingura si jumatate de otet alb;
un varf de lingurita de piper cayenne;
un varf mic de lingurita de pudra de usturoi;
un varf de lingurita de sos Worcestershire;
o lingurita de sos Tabasco;
6 linguri de sos iute de rosii;
6 linguri de unt nesarat.
Preparare (35 minute):
Incalzeste cuptorul la 220 de grade. Optional, poti taia aripioarele in doua bucati. Intr-un bol mare amesteca bine aripioarele cu uleiul si cu sarea. Transfera apoi aripioarele intr-o punga, pune cana de faina, apoi amesteca bine totul, tinand punga bine strans la capat.
Scoate apoi aripioarele date prina faina, scuturandu-le una cate una, si pune-le pe o tava pe care se afla hartie de copt. Nu le ingramadi! Coace-le 20 de minute pe o parte, apoi inca 20 de minute pe cealalta parte. Dupa acest interval la 220 de grade aripioarele ar trebui sa fie gatite perfect.
Intre timp amesteca restul de ingrediente pentru sos, intr-o tigaie mare aflata pe foc, la foc mic, timp de 10 minute. La final, se toarna sosul peste aripiroarele gatite si se amesteca bine cu o lingura.
Aripioarele Buffalo se servesc in mod clasic cu tulpini de telina si cu branza cu mucegai. Pofta buna!
Foto: auntiesgourmet.com
JK Rowling a lansat un nou site Harry Potter... Cinci reguli de baza in navigarea pe Facebook...