Ingrediente:
- 350g faina cu agent de crestere;
- 1 lingurita praf de copt;
- 100g de zahar brun (preferabil muscovado);
- 100g de unt, topit;
- 142ml de smantana;
- 2 oua medii;
- coaja de la 1 lamaie, data prin razatoarea mica;
- 150g de mure sau afine;
- 2 piersici proaspete, fara sambure si taiate felii mai groase;
- 6 linguri de apa minerala carbogazoasa;
- zahar brun pentru presarat.
Preparare:
1. Se incalzeste cuptorul la 200º C si se pun opt forme de briose intr-o tava speciala . Se amesteca faina, praful de copt si zaharul intr-un bol mare; se adauga untul topit, smantana, ouale si coaja de lamaie si se amesteca totul pana cand se obtine un amestec gros si omogen. Nu amesteca prea mult. Se incorporeaza cu grija fuctele si, la final, apa minerala; se amesteca din nou.
2. Se imparte amestecul in mod egal in toate formele de briose - cat sa fie toate pline. Se presara zahar din plin si se lasa la cuptor 25-30 de minute, pana cand cresc si devin aurii. Briosele sunt cele mai bune servite calde. Se pastreaza proaspete intr-un recipient bine inchis, o zi-doua.
Citeste si Good Food Romania
Ce trebuie sa stii despre febra le copii... Renergie - un produs nou pentru femeile de peste 40 de ani...