Ingrediente:
200g de taietei de orez subtiri
400g carne de porc slaba, tocata
1 legatura de ceapa verde, feliata
in bucati mari
2 morcovi taiati bastonase
5 linguri sos de soia
½ lingura zahar fin
3 linguri de otet din orez sau din vin
sucul de la 1 lime
1 mana frunze de menta si coriandru, tocate grosier
Mod de preparare:
• 1. Se pun taieteii de orez intr-un vas si se acopera cu apa clocotita, se inveleste vasul cu folie de plastic si se lasa sa se inmoaie 10 minute. Intre timp, se incalzeste un wok sau o tigaie mare si se asaza in ea carnea tocata faramitata. Se frige fara ulei, maruntind-o cu o furculita sau cu o lingura de lemn, timp de 7-10 minute, pana cand se rumeneste. Se adauga ceapa verde si morcovii si se prajesc inca 2 minute.
• 2. Se amesteca sosul de soia, zaharul, otetul si sucul de lime. Se scurg taieteii, se pun in tigaie si se incalzesc. Se toarna dressingul, verdeturile si se serveste.
• Valoti nutritionale per portie: 362 kilocalorii, 28g proteine, 5g grasimi, 2g grasimi saturate, 54g carbohidrati, 2g fibre, 12g zahar, 3,83g sare.
Citeste si Good Food!