Ingrediente (4 portii):
doi cartofi rosii medii, taiati cubulete de un cm;
o salata mare creata, cu frunzele curatate de pe tulpini;
o ceapa medie, tocata;
4 catei de usturoi, maruntiti;
un litru de supa clara de legume;
un morcov mediu, taiat cubulete;
200 grame radacina de telina, taiata cubulete;
o lingurita de cimbru uscat;
o lingurita de salvie uscata;
sare, piper dupa gust.
Preparare (20 minute):
Taiati ceapa si usturoiul si lasati-le apoi 5 minute sa stea, pentru a se infuza complet de calitatile nutritive.
Puneti la incalzit apoi o lingura de supa intr-o cratita in care veti realiza supa, apoi sotati ceapa, timp de 3-4 minute, la foc mediu, amestecand continuu. Dupa acest interval adaugati usturoiul si sotati-l un minut.
Se adauga apoi restul de supa de legume, morcovul si telina, si se da supa in fiert - in momentul in care ajunge insa sa fiaba se da focul mic si se lasa ingredientele sa se inmoaie, timp de 4-5 minute.
Dupa aceea se adauga ingredientele de baza: cartofii si frunzele de salata creata, rupte in bucati mai mari. In 15 minute cartofii ar trebui sa se fiarba.
Dupa ce s-au inmuiat cartofii, adaugati restul de ingrediente: cimbrul, salvia si sare si piperul dupa gust. Pofta buna!
foto: soupandspice.com