Ingrediente (4 portii):
- o lingura de alge marine uscate;
- 350 grame tofu taiat in cubulete de 1 cm;
- trei sferturi de cana de ceapa verde tocata marunt;
- o lingura de ghimbir proaspat tocat;
- patru ciuperci;
- doua linguri sos soia;
- doua linguri vin (de orez, daca se poate);
- fulgi de ardei iute uscat;
- sare, piper.
Preparare:
Taiati ciupercile in patru si lasati-le deoparte. Scoateti bucata de tofu pe un servetel de hartie pentru a i se mai absorbi din lichid, apoi taiati-o in cubulete de un centimetru.
Tineti putin in apa calduta algele marine, pentru a se umfla, apoi scurgeti-le bine.
Intre timp, puneti o oala cu apa (150 grame) la incins si adaugati ciupercile taiate, ghimbirul, algele marine, ceapa verde, vinul si tofu, dati focul mic, puneti capacul si lasati timp de 10 minute.
Dupa acest interval adaugati sosul de soia, ardeiul iute, sare si piper si mai tineti inca 5 minute. Pofta buna!
foto: amazonaws.com
VIDEO! O noua moda: intalnirile rapide intre cupluri... VIDEO! Pericolele din saloanele de frumusete...