Ingrediente:
- 140 g faina alba care creste
- O lingura faina de soia
- 400 ml lapte de soia
- Ulei vegetal
Pentru topping:
- doua linguri ulei vegetal
- 250 grame ciuperci
- 250 grame rosii cherry, taiate in doua
- Doua linguri smantana de soia sau lapte de soia
- O mana de seminte de pin
- Ceapa verde
Preparare: Cerne faina, adauga-i putina sare, laptele de soia si amesteca bine folosind un blender. Incalzeste putin ulei intr-o tigaie neaderenta. Pune 3 linguri din aluat in tigaie si prajeste la foc mediu pana apar bule de aer la suprafata clatitei. Intoarce clatita oe partea cealalta si prajeste-o, apoi fa la fel cu restul de aluat. Iti vor iesi cam 8 clatite.
Pentru topping: incalzeste ulei intr-o tigaie, apoi caleste ciupercile pana se patrund, adauga rosiile si si mai caleste cateva minute. Adauga smantana de soia sau laptele, semintele de pin si mai tine putin pe foc. Pe o farfurie pune patru clatite, deasupra ciupercile cu rosii si putina ceapa verde taiata marunt. Pofta buna!
Foto: recipes4us.co.uk