Ingrediente (4 portii):
trei dovlecei medii;
doua rosii medii;
un ardei gras verde, taiat fasii;
1/2 ceapa alba tocata marunt;
1/2 lingurita sare;
un sfert de lingurita de piper negru proaspat macinat;
1/2 lingurita de busuioc uscat;
un sfert de lingura de ulei de masline;
Preparare (30 minute):
Eliminati capetele dovleceilor apoi taiati-i in felii de un cm latime. Scoateti semintele de la rosii si taiati-le si pe acestea in felii apoi.
Asezati apoi feliile de dovlecei si de rosii unele peste altele, pe jumatate, intr-o tava unsa cu ulei de masline. Deasupra puneti fasiile de ardei gras verde, ceapa, presarati piperul si busuiocul uscat.
La final turnati uleiul de masline, deasupra tuturor ingredientelor. Bagati apoi tava la cuptor, la 180 de grade timp de 20 de minute sau pana cand dovleceii s-au inmuiat.
Serviti la final cu paine proaspata, calda, cu coaja crocanta. Pofta buna si Sarbatori Fericite!
foto: akamai.net
Inovatii eco pentru spatiul mansardei... FOTO! Fratii Jonas se distreaza la bustul gol in Hawaii...