Ingrediente:
- cuburi de gheata;
- un kilogram castraveti, spalati bine;
- doua linguri otet alb;
- ¼ cana sare de mare;
- doua linguri usturoi taiat;
- doua linguri marar proaspat tocat;
- o lingura seminte de mustar;
- o frunza uscata de dafin.
Preparare:
1. Umple un bol mare cu gheata si castraveti. Lasa la racit pentru cel putin 30 de minute sau chiar peste noapte, in frigider.
2. Umple un oala cu 4 cani de apa. Adauga sare si otet si fierbe la temperatura medie. Amesteca ocazional, pana cand sarea este dizolvata, de la 3 la 5 minute. Ia de pe foc si lasa sa se raceasca la temperatura camerei.
3. Scurge castravetii si pune-i intr-un bol adanc. Adauga usturoi, marar, seminte de mustar si frunze de dafin. Toarna amestecul peste castraveti si pune o farfurie sau un alt obiect greu peste castraveti pentru a-i tine la fund. Ei ar trebui sa fie complet scufundati. Adauga apa daca e necesar. Acopera bolul cu folie de plastic si tine-l la temperatura camerei pentru 3-4 zile inainte de a folosi. Pastreaza-i in frigider.
Foto: foodiewithfamily.com
VIDEO! Terapia prin radiofrecventa tripolara te scapa de riduri!... Nu lasati ca nasterea copilului sa va zdruncine relatia de cuplu!...