400g foi de placinta
125g de unt
5 morcovi mari
60g amestec de fistic si condimente (am folosit dukkah de la Nomu)
200g de branza feta
Mod de preparare:
1. Se topesc 100g de unt intr-o craticioara. Se cojesc si se rad morcovii, apoi se inabusa intr-un cub de unt (aproximativ 25g) si jumatate de cana de apa, amestecand din cand in cand. Dupa ce apa s-a evaporat si morcovii s-au inmuiat (cam 10 minute), se lasa la racit.
2. Se incinge cuptorul la 190º C. Se desfac foile de placinta si se acopera cu un prosop umed (altfel se pot usca si rupe). Pe o tava acoperita cu hartie de copt, se asaza prima foaie, se unge cu unt topit si se presara cu amestecul de fistic. Apoi se asaza a doua foaie peste, se unge si ea cu unt si se presara cu fistic. Se procedeaza la fel si cu restul de foi.
3. Se toarna morcovul la 2cm de una dintre laturile lungi ale dreptunghiului de foi si se niveleaza cu o lingura. Deasupra, se faramiteaza branza.
4. Se ruleaza strudelul, ca o tigara, si se strang bine capetele. Se unge cu restul de unt si se da la cuptor 30-40 de minute, pana devine rumen.
Citeste si alte retete interesante numai pe Good Food!