Antena Căutare

Reteta inedita: Tort cu dulceata de morcovi

Dulceata de morcovi este noua in Romania, insa este atat de delicioasa, incat, odata incercata, va deveni preferata familiei. In plus, sunt atat de multe retete savuroase care pot fi facute dulceata de morcovi. Una dintre acestea este chiar un tort simplu, perfect pentru un weekend alaturi de cei dragi.

Ingrediente:


PENTRU BLAT

100g de nuci
340g de morcovi
250g de faina
1 lingura de scortisoara
1 varf lingurita de sare
300g de zahar
1 lingurita praf de copt
240ml de ulei
vanilie

PENTRU UMPLUTURA

250g de branza Philadelphia
200g de mascarpone
200g de zahar pudra
vanilie
coaja de la 2 lime si sucul de la 1 lime
dulceata de morcovi
fistic pentru decor


Mod de preparare:

1 Se incalzeste cuptorul la 180° C. Se unge cu unt o tava rotunda de tort. Se pun nucile intr-o tigaie si se prajesc, amestecand din cand in cand pentru a nu se arde. Se lasa sa se raceasca, apoi se macina intr-un robot. Se rad morcovii fin si se amesteca cu nucile maruntite.

2. Se mixeaza ouale si zaharul la viteza medie, pana cand compozitia se albeste si isi dubleaza volumul, apoi se toarna uleiul in fir subtire, batand continuu. La final se adauga vanilia.

3. Se amesteca faina cu praful de copt si cu scortisoara. Se incorporeaza mixul de faina, in ploaie, in compozitia de oua. Cu o spatula, se incorporeaza apoi amestecul de nuci si morcovi.

4. Se rastoarna aluatul in forma de tort si se coace 30-45 de minute la 180° C (este gata atunci cand, introducand o scobitoarein mijlocul blatului, aceasta iese curata). Se scoate blatul din cuptor, se lasa la racit, apoi se taie pe lungime, in doua discuri egale.

5. Pentru crema, se amesteca toate ingredientele (mai putin dulceata) cu mixerul la viteza mica, pana cand compozitia se omogenizeaza. Se da la rece pana cand se va servi tortul.

6. Pentru asamblarea tortului, primul blat se asaza pe un platou, se unge cu un strat dulceata si un strat generos de crema de branza. Se pune al doilea blat, apoi dulceata de morcov si se decoreaza totul cu crema de branza si cu fistic tocat.

Citeste si Good Food!
Foto: guiltykitchen.com

Cum sa eviti infidelitatea in cuplu... Freelance, un gen de munca daunator pentru psihic...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x