Ingrediente:
- 3 portocale;
- sucul de la o lamaie;
- o lingura otet alb;
- ¼ lingurita piper negru proaspat macinat;
- doua lingurite mustar Dijon;
- doua linguri ulei de susan;
- 3 piepturi de pui dezosate si fara pielita;
- doua legaturi sparanghel, taiate;
- 6 zucchini mici, taiati pe diagonala;
- o lingurita ulei de masline extra-virgin;
- o lingurita si jumatate de sare;
- doua lingurite seminte de susan prajite.
Preparare:
1. Taie o portocala felii, fara a indeparta coaja. Din cele doua portocale ramase, pastreaza coaja de la una si sucul de la ambele si amesteca-le. Adauga suc de lamaie, otet, piper si mustar. Adauga si uleiul de susan, putin cate putin.
2. Asaza puiul intre doua folii de plastic; bate-l bine cu ciocanul de carne, apoi pune-l intr-un bol si varsa peste el vinegreta facuta. Acopera bine carnea cu sos si apoi da-o la rece pentru o ora sau doua.
3. Pregateste gratarul. Stropeste sparanghelul si fasiile de zucchini cu ulei de masline si sare. Pune pe gratar legumele si feliile de portocale. Scoate apoi puiul de la marinat, mai adauga sarea ramasa si prajeste-l pe ambele parti. Se presara seminte de susan la servire si cu vinegreta ramasa.
Foto: capitalcity.isbeingcreated.com
Vezi cele mai linistite rase de caini din lume!... Cursuri pentru bijuterii hand made, pe bani putini...