Ingrediente:
- 500 ml frisca
- 400 ml iaurt
- 15 g gelatina alimentara
- 800 g struguri negri
- 100 g migdale
- 4 oua
- 280 g zahar tos
- 160 g faina
- 2 g praf de copt
- doua pliculete zahar vanilinat
- menta verde
Mod de preparare:
1. Ouale se mixeaza cu 120 g zahar tos, praful de copt si faina. Se toarna intr-o tava tapetata cu hartie de copt si se coace 10-12 minute la foc potrivit.
2. Se opresc cateva boabe de struguri pentru decor, iar restul se spala si se curata de samburi. Se pun intr-o oala, se adauga zaharul vanilinat si se fierb 20 de minute.
3. Se paseaza, se trec prin strecuratoare si pulpa obtinuta se lasa la racit. Gelatina se inmoaie in putina apa rece, apoi se topeste la bain-marie.
4. Frisca se mixeaza cu zaharul tos ramas pana nu mai cade de pe bratele mixerului si se amesteca cu iaurtul. Se adauga gelatina racita si pulpa de struguri, 50 g migdale tocate si se mixeaza doua minute.
5. Se taie rondele din aluat, se asaza pe fundul unor cani si se pune deasupra compozitie. Se asaza iar cercuri, se toarna restul de compozitie, se niveleaza si se introduc la rece.
Sfat: Se servesc dupa minimum doua ore, cu siropul de struguri ingrosat, migdale si menta tocata.
Bautura: Cappuccino
Citeste si Jurnalul National
Foto: ediblesociety.com
INEDIT: Spoonachos - lingurile comestibile... Madalina Lefter este mica Celine Dion a Romaniei...