Ingrediente:
- file de ton rosu;
- o lingurita zeama lamaie;
- 200 grame de felii de castravete fara samburi;
- 200 grame de fasole verde;
- 6 rosii cherry, taiate in doua;
- doua fire ceapa verde;
- doua fire de coriandru sau patrunjel verde;
- o lingurita seminte de susan prajite.
Pentru dressing:
- 3 linguri sos soia;
- doua linguri zeama lamaie;
- doua lingurite miere;
- o lingura ulei masline;
- sare, piper dupa gust.
Preparare:
Amestecati bine intr-un bol ingredientele pentru dressing, timp de cateva minute, pana la omogenizare. Faceti acelasi lucru si cu ingredientele pentru salata, cu exceptia fileului de ton.
Intre timp, incalziti bine o cratita sau tigaie de otel, apoi, dupa ce s-a inalzit bine, asezati aici fileul de ton, taiat in bucati mai mari, dupa ce l-ati uns insa cu zeama de lamaie si l-ati asezonat cu sare si piper.
Gatiti astfel tonul timp de un minut si jumatate, pe fiecare parte. La final amestecati bucatile de peste cu dressingul si cu ingredientele de salata, adaugati semintele de susan si reteta este gata.
foto: inovativa.si
Cum sa ii impresionezi prietenele vigilente... O noua inventie: tapetul care prinde viata cand este atins...