Ingrediente:
- 100g de ierburi aromate usoare amestecate - alege intre busuioc, patrunjel, menta, chives, marar, ce ai prin gradina sau prin frigider - plus extra pentru servit;
- 300ml de smantana grasa;
- 100g de parmezan dat prin razatoare, plus extra pentru servit;
- 100g de seminte de pin, coapte, plus extra pentru servit.
PENTRU SERVIT
- 50g de spaghetti, linguini sau alt tip de paste, de persoana.
Mod de preparare:
1. Se pun ierburile, smantana si parmezanul intr-un robot de bucatarie si se amesteca bine. Se adauga semintele de pin si se mixeaza doar atat cat sa fie un pic tocate. Se condimenteaza foarte bine cu sare si piper, apoi se imparte in tavi pentru cuburi de gheata, folosind doua lingurite. Se infasoara in folie alimentara si se congeleaza.
2. Se fierb pastele conform instructiunilor de pe pachet. Se scurg, apoi se amesteca cu sosul pesto. Daca se folosesc cuburile congelate, se scot 1-2 cuburi de pesto de persoana si se pun in tigaia cu paste. Se pun pastele scurse inapoi in tigaie, peste cuburi, se pune capacul si se lasa 10 minute. Se amesteca sosul pesto topit cu pastele, apoi se servesc cu mult parmezan deasupra, cateva seminte de pin si ierburi in plus, dupa preferinte.
Citeste si Good Food!
Cum sa gatesti tzatziki cu leurda si menta... Shrek, Michelangelo si Shakespeare in marime naturala, la Muzeul de Geologie...